İznik izleme kampı başladı

Film Festivali’nde gösterilecek filmlere karar vermek için 100’e yakın sinemacı İznik İzleme kampında bir araya geldi.

Belgesel Sinemacılar Birliği (BSB) tarafından 15 yıldır organize edilen Uluslararası 1001 Belgesel Film Festivali’nde gösterilecek filmlere karar vermek için 100’e yakın sinemacı İznik İzleme kampında bir araya geldi.

"İZNİK BELGESEL TURİZMİNİN MERKEZİ OLUR"

Yönetmen ve yazar Sadık Aslankara “ Uluslararası İstanbul Belgesel Film festivalinin seçmelerinin yapıldığı önemli bir mekândayız. İznik. Belgesel sinemacılar birliğinin kullandığı bu alan hem doğayı bütünleyen hem de aynı zamanda kültürel bütün belgesel alanında birikimi tartışmaya açan bir yer olması bakımından büyük önem taşıyor. Nitekim son 15 yıldan buyana Türkiye’de belgesel sinema ile ilgilenen herkesin aşağı yukarı odaklandığı bir yer haline geldi İznik. İleride hatta bir belgesel turizminin merkezi bile yapılabilinir” dedi.

Reklam
Reklam

"İZNİK BİZLER İÇİN BESLENME KAMPI"

2-5 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşen İznik İzleme Kampının ilk gününde konuşan Uluslararası 1001 Belgesel Film Festival Komite Başkanı Yönetmen Mustafa Ünlü, “ Festival ana programına 400’ün üzerindeki başvurudan 70 tanesini programa burada seçiyoruz. Bu 70 filmi önce belirlediğimiz 10 kişilik seçici kurul belirliyor, daha sonra gelenekleşen İznik İzleme Kampında bu yıl 70 belgesel sinemacılar ile birlikte bu seçilen 70 filmi izliyor ve son kararı da burada almış oluyoruz ve festival gösterim programı belirleniyor. Dünyada festivaller arasında en geniş seçici kurul, birebir filmleri izleyip üzerinde tartışıp karar veren Uluslar arası 1001 Belgesel Film Festivali seçici kuruludur. İznik İzleme Kampı bizler için bir çeşit beslenme yeri, şenlik diyebiliriz. İznik’te günde 9–10 saat yüzün üzerinde filmi izleyeceğiz, 3 yıldır da bunu İznik'te yapıyoruz. İznik DSİ tesislerinde bunun tadını çıkaracağız“ dedi.

Festival bu yıl “Sistem Hatası” başlığı altında organize edilmeye başlanırken, İspanya, İran, Almanya, Yunanistan gibi dünyanın dört bir yanından gelen filmler, İstanbul’un iki yakasında, ücretsiz olarak gösterilecek.

Reklam
Reklam

BU YILIN TEMASI 'SİSTEM HATASI'

2011 yılında “Daralanlar – Dar Alanlar” temasıyla organize edilen 1001 Belgesel Film Festivali’nin bu yıl ki başlığı ise “Sistem Hatası.” Şimdiye kadar 58 ülkeden, bin 200’ün üzerinde filmin gösterildiği ve 150’ye yakın yerli ve yabancı yönetmenin İstanbul’da ağırlandığı festivale katılan filmler siyah, kırmızı, turuncu, sarı, mavi, mor ve yeşil olmak üzere 7 farklı bölümde gösterilecek.

İznik İzleme Kampında İznikli ödüllü Belgesel yönetmeni Serdar Güven'de "Salkım Söğüt Saçlım" belgesel filmi değerlendirilecek.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: