İznik'te Tarihi Eser Operasyonu

Bursa'nın İznik ilçesinde, kaçak kazı yaptıkları iddia edilen 4 kişi, erken Roma dönemine ait olduğu sanılan mermer işlemeli kürsü ve

Bursa'nın İznik ilçesinde, kaçak kazı yaptıkları iddia edilen 4 kişi, erken Roma dönemine ait olduğu sanılan mermer işlemeli kürsü ve iki adet sütun parçası ile suçüstü yakalandı.

Alınan bilgiye göre, İznik Jandarma Komutanlığı ekipleri, ilçeye bağlı Hisardere köyü Balık çiftliği mevkisinde, kaçak kazı yapıldığı ihbarı üzerine, harekete geçti.

Jandarmanın teknik takibi sonucu, M.E (35), M.E (30), E.P (48) ve Y.P (42), Balık çiftliği mevkisinde kaçak kazı yaparken suçüstü yakalandı.

Operasyonda, ayrıca erken Roma dönemine ait olduğu sanılan mermer işlemeli kürsü ve iki adet sütun parçası ile kazı sırasında kullanılan suç aletleri ele geçirildi.

Reklam
Reklam

Zanlılar, jandarmadaki ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Muhabir: Halil Ataş / Haluk Yüksel

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: