İZSU Genel Müdür Vekili Avkıran'ın Diplomasınınsahte Olduğu Iddiası

İZMİR (A.A) - İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdür Vekili Gültekin Avkıran hakkında, diplomasının sahte olduğu iddiasıyla soruşturma başlatıldı.

İZMİR (A.A) - İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdür Vekili Gültekin Avkıran hakkında, diplomasının sahte olduğu iddiasıyla soruşturma başlatıldı.

İZSU Genel Müdür Vekili Gültekin Avkıran'ın diplomasının sahte olduğu ihbarı üzerine İçişleri Bakanlığı'na bağlı müfettişler, Avkıran'ın dosyasını incelemeye aldı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, sahte diploma iddiasına ilişkin başlatılan soruşturma sonuçlanıncaya kadar Avkıran'ı görevden aldı.

Kocaoğlu, konuya ilişkin şunları söyledi:

Reklam
Reklam

-"Böyle bir konu var. Bir inceleme yapılmış. Bu konu aydınlanıncaya kadar biz gereğini yaptık. Aydınlandığı zaman durum neyse ona göre hareket edeceğiz. Ortada bir müfettiş raporu var. Biz de onun üzerine yasal görevimizi yerine getirdik. Henüz yeni bir görevlendirme yapmadık. Durum yargıya bağlı. Bize bağlı değil. Bu konuların teferruatını bilmiyorum. Hiçbir evrakın sahte olup olmadığını bilemem. O konunun uzmanı değilim. Devlet hiyerarşisi içinde müfettişlerden gelen, savcılardan nereden geliyorsa konunun uzmanlarıyla görüşüp, hukukçularla görüşüp karar veriyorum."

Muhabir: Hüseyin Bağış

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: