İZSU Genel Müdürlüğü kirli göleti temizledi

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, "İzmir'in suyuna karışan kirlilik belgelendi" başlıklı haberden sonra adı...

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, "İzmir'in suyuna karışan kirlilik belgelendi" başlıklı haberden sonra adı geçen göleti temizlediklerini açıkladı. Söz konusu haberde İzmir Sivil Toplum Örgütleri Platformu (İSTÖP) üyelerinin, suyunun Tahtalı Barajı'na aktığını söyledikleri gölet ve Demirçay havzasındaki pislikleri fotoğraflaması konu ediliyordu.
İZSU'dan bununla ilgili yapılan açıklamada ise suyu baraja aktığı iddia edilen göletin kooperatife ait sulama göleti olduğu, bakımının da CHP'li Menderes Belediyesi'nin görev kapsamında bulunduğunu belirtti. Baraja su taşıyan derelerin devamlı izlendiği, hem dereler hem de barajın çıkış suyu değerlerinin içme suyu standartına uygun olduğu kaydedildi. Açıklamada, özetle şu bilgilere yer verildi: "Haberde bahsi geçen gölet sulama göleti olup hiçbir şekilde direkt içme ve kullanma suyu amaçlı değildir. Oğlananası yerleşimine iki kuyula içme ve kullanma suyu temin edilmekte olup gölet havzasından oldukça uzakta bulunmaktadır. Yerleşime verilen su, İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkındaki Yönetmelik'e uygundur. Sulama göleti, Köy Hizmetleri tarafından yapılmış ve Oğlananası Sulama Kooperatifi'ne işletilmek üzere verilmiştir. Gölet önündeki Menderes Belediyesi'nin tabelasında, 'Sulama havuzuna girmek tehlikeli ve yasaktır' uyarısı bulunmaktadır. Şu an belediyenin mahallesi konumunda olan Oğlananası sınırları içinde kalan göletin her türlü temizliği ve bakımı da belediyenin görev kapsamındadır."
Bölgede değişik zamanlarda çöp, moloz ve katı atıklarının dökümünün tespit edilmediği, kaldırılması için ilgili belediye ve kaymakamlığın uyarılmakta olduğunun da belirtildiği açıklamada, Demirçay su toplama havzasındaki hayvan leşleri ve artıklarıyla diğer pisliklere ise değinilmedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz