İZSU, IFC Ile 28 Milyon Avroluk Kredi Sözleşmesi Imzaladı

İZMİR (A.A) - İzmir Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü'nün (İZSU) Dünya Bankası Uluslararası Finans Kurumu (IFC) ile

İZMİR (A.A) - İzmir Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü'nün (İZSU) Dünya Bankası Uluslararası Finans Kurumu (IFC) ile arıtma kapasitesini artıracak yatırımı için 28 milyon Avroluk anlaşma imzaladığı bildirildi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, kredi sözleşmesinin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve IFC Avrupa ve Orta Asya Altyapı ve Doğal Kaynaklar Bölüm Müdürü Elena Bourganskaia arasında imzalandığı belirtildi.

IFC ile imzaladıkları yeni kredi anlaşmasının İzmir'in altyapısını güçlendirme çalışmalarına önemli bir katkı sağlayacağını kaydeden Kocaoğlu, krediyle Çiğli Atıksu Arıtma Tesisi 4. faz ünitesi yatırımını tamamlayıp, arıtmanın kapasitesini artıracaklarına değindi.

Reklam
Reklam

İZSU Genel Müdürlüğü yetkilileri, kredinin bu yıl sonundan itibaren kullanılmaya başlanacağını bildirdi.

Muhabir: Ali Korkmaz

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: