İzzettin Doğan: Din ve vicdan özgürlüğü Anayasa'nın birinci önceliği olsun

TBMM Başkanı Cemil Çiçek’in Anayasa hazırlık çalışmalarına sivil toplum sivil toplum kuruluşlarınında katılmasını istemesi üzerine,...

TBMM Başkanı Cemil Çiçek’in Anayasa hazırlık çalışmalarına sivil toplum sivil toplum kuruluşlarınında katılmasını istemesi üzerine, Cem Vakfı Başkanı İzzettin Doğan, Cemil Çiçek’e anayasaya çalışmalarıyla ilgili önerilerinin bulunduğu bir mektup yazdı.
Doğan mektubunda, Anayasa çalışmalarında öncelikli hedefin din ve vicdan özgürlüğü olması gerektiğini belirtti. Doğan mektubunda konuyla ilgili şu ifadelere yer verdi: "Din ve Vicdan özgürlüğü yeni Anayasanın başlangıç kısmında devletin üzerine bina edildiği dört nitelikten Demokratik, Laik, Sosyal bir Hukuk Devleti olduğu vurgulanmalı."
Laikliğin ayrıca ifade edilmesi gerektiğini söyleyen Doğan, "Laik kelimesi hemen başlangıç kısmında açık ve berrak bir şekilde devletin tüm inançlar karşısında tarafsız davrandığı ve inançlar arasında ayrım yapmadan eşit hak ve borçlara sahip kılındıkları ayrıca ifade edilmelidir."dedi.

Reklam
Reklam

'DEVLET KURUMLARI LAİKLİK TANIMINA GÖRE YAPILANDIRILSIN'
Mektubunda ilginç ifadelere yer veren Doğan, devletin kurumlarının da yeniden yapılanmasının altını çizdi. Yasaya ayrıca bir madde tahsis edilmesini talep eden Doğan şöyle şöyle tamamladı: "Din ve vicdan özgürlüğüne ayrıca bir madde tahsis edilerek devletin tüm kurumları ve organlarının başlangıçta tanımlanan 'Laiklik' tanımına uygun olarak yeniden yapılanacakları belirtilmelidir.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz