JAK Timi, Siste Kaybolan Kayakçı Çifti Kurtardı

Tatil için Samsun’dan Kayseri Erciyes Kayak Merkezi'ne gelen Sanat Tarihi öğretmeni Işıl Birışık Egemen ile...

Tatil için Samsun’dan Kayseri Erciyes Kayak Merkezi'ne gelen Sanat Tarihi öğretmeni Işıl Birışık Egemen ile mühendis eşi Mehdi Ozan Egemen, snowboard yaparken yoğun sis ve tipide kayboldu. 156 Jandarma hattını arayan çifti, kaybolduktan 4 saat sonra Erciyes Jandarma Arama Kurtarma (JAK) timi tarafından bulundu. Cep telefonları sinyallerinden yararlanılarak bulunan çift, ‘Yaşasın teknoloji’ diyerek, JAK timine teşekkür etti.

Işık Birışık ile Mehdi Ozan Egemen çifti, tatil amacıyla bir süre önce Erciyes’e geldi. Dağ ve kış sporlarının tadını çıkartan çift, saat 12.00 sularında Hacılar Lifos Kapı'dan snowboard yapmak için çıktı. Erciyes’e doğru Lifos Deresi'nden kayarken zaman zaman yoğunlaşan kar yağışı ve görüş mesafesini birkaç metreye düşüren sis ve tipi sebebiyle yönlerini kaybettiler. Bunun üzerine saat 15.30’da 156 Jandarma hattını arayarak ‘Bizi kurtarın, kaybolduk’ diyerek yardım istedi.

Reklam
Reklam

Çiftin cep telefonlarından GPS Navigasyon cihazı ile bulundukları bölgeyi saptamaya çalışan Erciyes JAK timi, yoğun sis ve tipide ayak izi takibi yaptı. Çoğu zaman yaya yürüyen bir subay, 2 astsubay, 7 uzman çavuştan oluşan 3 kar motorlu özel eğitimli tim, çifti 16.20 sularında Lifos Deresi mevkiinde buldu. Soğuktan oldukça etkilenen bayan öğretmen Işıl Birışık Egemen’e bir komutan soğuk iklim tipi kamuflaj giysisini verdi. Çifte çay ikram edildi. Daha sonra çift kar motorları ile dereden Kayseri-Develi yoluna çıkartılarak, Erciyes Jandarma Karakolu'na getirildi.

Kayboldukları yerin bulunmasında cep telefonları, GPS navigasyon ve koordinatların etkili olduğunu belirterek, ‘Yaşasın teknoloji' diyen öğretmen Işıl Birışık ile mühendis Mehdi Ozan Egemen çifti, “Çıkış yaptığımız tepeden bölge çok güzel gözüküyordu. Dereye inince tipi, sis ve kar görüş mesafemizi neredeyse sıfıra düşürdü. Bir süre sisin dağılmasını bekledik. Ama olmadı. Tipi de hızını artırdı. O zaman yönümüzü kaybettik ve kaybolduğumuzu anladık. Jandarmadan bizi kurtarmalarını istedik. Gerçekten teknoloji yardımıyla, eğitimli jandarma timi bizi çok kısa sürede kurtardı. Hava da kararmaya başlamıştı. Hepsine teşekkür ediyoruz.” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: