James Bond Fethiye'de Çekiliyor

James Bond serisinin son filmi Skyfall'ın Fethiye'deki çekimleri başladı. Film çekimleri için geniş güvenlik önlemleri...

James Bond serisinin son filmi Skyfall'ın Fethiye'deki çekimleri başladı. Film çekimleri için geniş güvenlik önlemleri alınırken, denizden Sahil Güvenlik 83 Bot Komutanlığı, karadan Jandarma Karakol Komutanlığı tedbir aldı. Bu arada film çekiminin yapıldığı Turbay Şirketi'ne ait Koca Çalış bölgesindeki arazi yakınındaki Sunset Villaları'nın bir bölümünün James Bond'u görmek isteyen yerli ve yabancılar tarafından kiralandığı belirtildi.

Film çekilen bölgenin dışından bazı turistlerin, James Bond'u görebilmek için saatlerce aşırı sıcak altında bekledikleri gözlendi.

Reklam
Reklam

Koca Çalış mevkii Turbay Şirketi'ne ait araziye kurulan platoda yapılan çekim için yoğun güvenlik önlemleri alınırken bölgeye gazetecilerin girmemesi ve görüntü çekilmemesi için adeta etten duvar örüldü. Koca Çalış Plajı'ndan Çiftlik beldesine gidiş yolu da film çekimleri nedeniyle trafiğe kapatıldı.

Anka Film'in EON Productions ile çekimlerinin bir bölümünü Adana ve İstanbul'da yaptığı B23 Skyfall isimli yeni James Bond filminin çekimleri için Fethiye'ye gelen film ekibi, Koca Çalış mevkiinde kurulan çadırlarda çekimlere başladı. James Bond serisinin son filminin çekimleri için bini aşkın cast ve çekim ekibi Fethiye'de çalışmalara başladı. Turbay Şirketi'ne ait arazi ile Sörf Cafe'ye ait plajda kurulan setlerde yapılacak çekim için demir çitlerle çevrilip 5 ayrı çadır kuruldu. Koca Çalış Plajı'ndaki bu çekimlerin iki gün sürecek olup, film çekim alanına görevlilerden başka kimse alınmayacağı belirtildi.

Onlarca minibüsün yanı sıra çok sayıda özel otomobil kiralandığı ifade edildi. Bu arada gazeteciler, film çekim alanına yaklaştırılmazken, çekim bölgesini gören bir tepeye de özel güvenlik görevlileri yerleştirildi. Görüntü almaya çalışan muhabirler özel güvenlik görevlileri tarafından yaklaştırılmadı. Film çekim alanına giren görevlilerin cep telefonlarının dahi içeri sokulmadığı, görevlilerin, üst aramasından geçirilerek içeriye alındığı öğrenildi. Çevredeki villaların, James Bond'u görebilmek için kiralandığı belirtildi. İki gün devam edecek James Bond'un 'Skyfall' isimli filminin Koca Çalış çekimlerinde ünlü aktörü görmek isteyen bazı yabancı uyruklu vatandaşların Sunset Villalarını günü birlik kiraladıkları öğrenildi. 25-28 Nisan 2012 tarihleri arasında da Fethiye'nin Atatürk Caddesi Anfitiyatro önündeki ve Karagözler Mahallesinde devam edecek James Bond film çekimleri için yolun her iki tarafına araçların park yapmasının yasaklandığı belirtildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: