James Brown konseri dönüşü kaza: 1 ölü

İSTANBUL (İHA) - Amerikalı şarkıcı James Brown'un Parkorman'daki konserini izleyen 3'ü bayan 5 arkadaşın içinde bulunduğu Jeep, dönüş yolunda kontrolden çıkarak kamyona arkadan çarptı. Kazada, 1 kişi öldü, 4 kişi de yaralandı.

Saat 04.00 sıralarında meydana gelen olayda, Parkorman'da Amerikalı şarkıcı James Brown'un konserini izleyen 3'ü bayan 5 arkadaş, sabaha karşı evlerine gitmek üzere 34 ST 475 plakalı Jeep'le yola çıktı. Aracı kullanan Şamil Şehenk Baran (27) aşırı hız yapınca, TEM Otoyolu Ümraniye Çakmak Köprüsü altında kontrolden çıkan araç, aynı istikamette seyir halinde olan Remzi Ak yönetimindeki 34 BIB 95 plakalı kamyona arkadan çarptı. Daha sonra kamyon yoldan çıkarak karşı yöne geçip Ahmet Akan'ın kullandığı 42 EY 337 plakalı TIR'a çarptı. Kazada, sürücü Baran ile beraberindeki Cansu Atlan, Zerin Öğünç ve ismi öğrenilemeyen bir erkek ile bir kadın yaralandı. Kazada, sürücü Baran ile yanında bulunan şahıs, araçta sıkıştı. Sıkışan yaralılar, itfaiye ekiplerinin çalışmaları sonucu çıkarıldı. Yaralılar olay yerine gelen ambulanslarla bölgede bulunan çeşitli hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.

Reklam
Reklam

Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan ve kimliği tespit edilemeyen bir kişi tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Kozyatağı Özel Acıbadem Hastanesi'nde tedavi altına alınan Cansu Atlan, Zerin Öğünç, üzerinde kimlik çıkmayan bir kadın ile Haydarpaşa Numune Hastanesi'nde tedavi altına alınan Sürücü Baran'ın durumlarının ağır olduğu belirtildi.

Kazaya tanık olan bir kişi, Jeep aşırı hızlı olduğunu ve kamyona çarptıktan sonra kamyonun yoldan çıktığını söyledi. TIR sürücüsü Akan ise büyük bir gürültü duyduğunu daha sonra kamyonun karşı yöne geçerek kendisine çarptığı anlattı. Kazayla ilgili soruşturma sürüyor.