Jandarma 174 Yaşında

Türk Jandarma Teşkilatı’nın kuruluşunun 174. yıldönümü, Kahramanmaraş’ta düzenlenen törenle kutlandı. İl Jandarma Alay Komutanlığı’nda gerçekleştirilen...

Türk Jandarma Teşkilatı’nın kuruluşunun 174. yıldönümü, Kahramanmaraş’ta düzenlenen törenle kutlandı. İl Jandarma Alay Komutanlığı’nda gerçekleştirilen törende hünerlerini sergileyen jandarma birimleri, tam not aldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda konuşan İl Jandarma Alay Komutanı İsmail Cömert, 174 yıllık bir tarihe sahip olan Türk Jandarmasının gece gündüz demeden halkın hizmetinde olduğunu söyledi. Jandarmanın Türk Silahlı Kuvvetleri’nin halka açılan yüzü olduğunu belirten Cömert, şöyle konuştu:

Reklam
Reklam

“Başarılarla dolu 174 yıllık köklü bir tarihe sahip olan Jandarma Genel Komutanlığı kuruluşundan bugüne yüce milletimizin engin sevgi ve güvenine mazhar olmuş, Türkiye Cumhuriyeti’nin bölünmez bütünlüğünün korunması, milletimizin huzur ve güvenliği ile kamu düzeninin sağlanması yönündeki hizmetleriyle ulusumuzun takdirini kazanmıştır. Ulusumuzun bize olan bu teveccühünün bilincinde hareket ederek var olan bu sevgi bağını korumak, perçinlemek ve daha da güçlendirmek azmindeyiz. Türk milletinin sonsuz güvenine mazhar olmayı başaran, Türkiye Cumhuriyeti Jandarması kurulduğu günden bu yana günlük yaşamın her alanında, ülkemizin her tarafından gece gündüz, sıcak soğuk, demeden halkımızın hizmetinde olmuş, bundan sonra da olmaya devam edecektir.”

Daha sonra jandarma için düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilerin ödülleri takdim edildi. Birinci olan öğrencilerin ödülleri Vali Şükrü Kocatepe, ikincilerin ödülleri Belediye Başkanvekili Cevdet Kabakçı ve üçüncü olan öğrencilerin ödülleri ise Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Küçük tarafından verildi.

Reklam
Reklam

Törenin diğer kısmında ise jandarma birimleri tarafından çeşitli gösteriler sunuldu. İlk olarak Pazarcık İlçe Jandarma Komutanlığı’na bağlı Komando Timi sis bombası eşliğinde silah ve ekipmanlarını tanıttı. Duruşlarıyla güven veren askerler, hünerleriyle güven verdi. Ardından jandarma narkotik ve bomba arama köpekleri tarafından gösteri sahnelendi. İlk olarak sahneye narkotik köpeği Akım, başındaki görevliye sadakati ve akrobatik hareketleri ile alkış aldı. Daha sonra gerçekleştirilen bomba imha tatbikatında ise arabaya yerleştirilen düzenek bomba arama köpeği tarafından kısa sürede bulundu. Gösteri, bombanın fünye ile patlatılması ile son buldu. Tören, jimnastik gösterisi, resmi geçit, halk oyunları gösterisi ve jandarma ekipmanlarının sergilenmesi ile son buldu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: