Jandarma aracındaki cinayet davası -Gümüşhane'nin Kürtün ilçesinde gözaltına alınan kişinin jandarma aracına konulurken öldürülmesiyleilgili davada, biri tutuklu 10 sanığın yargılanmasına devam edildi

Kürtün ilçesinde gözaltına alınan bir kişinin, jandarma aracına konulurken öldürülmesi olayına ilişkin davada, biri tutuklu 10 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Kürtün ilçesinde gözaltına alınan bir kişinin, jandarma aracına konulurken öldürülmesi olayına ilişkin davada, biri tutuklu 10 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Gümüşhane Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, Özkan Görmüş'ü (28) jandarmaya ait araca konulurken tabancayla vurarak öldürdüğü iddia edilen tutuklu sanık Cafer Güzel ile tutuksuz olarak yargılanan oğlu Oktay Güzel katıldı. Güzel'in tutuksuz yargılanan diğer oğulları Tekin ve Fikret Güzel, kızı Hamide Yiğit ile eşi Güllü Güzel ise duruşmaya gelmedi. Öldürülen Özkan Görmüş'ün babası Eyüp Görmüş ile annesi Ayşe Görmüş ve kardeşi Özkan Görmüş de duruşmada hazır bulundu.

Reklam
Reklam

Davada "müşteki sanık" olarak tutuksuz yargılanan jandarma timinde görevli astsubay Nadir Kutlu ve jandarma erler Ercan Güneş, Emrah Arık ve Ramazan Kazan ise duruşmaya katılmadı.

-Bebeğin Oktay Güzel'den olmadığı DNA testiyle belirlendi-

Duruşmada, Zeynep Güzel'in bebeğine yapılan DNA testinin sonucuna göre bebeğin eşi Oktay Güzel'den olmadığının belirlendiği yönündeki Adli Tıp Kurumu raporu okundu.

Söz alan müştekilerin avukatı Ali Haydar Dereli, rapora karşı bir diyeceklerinin olmadığını belirterek, "Bebeğin yalnızca Oktay Güzel'e ait olmadığı ortaya çıkmıştır. Ancak, maktul Özkan Görmüş'e ait olduğu kanıtlanmamıştır" dedi.

Sanıkların avukatı İsmail Taştan, savunma için süre istedi. Mahkeme heyeti, avukat İsmail Taştan'ın esas hakkındaki mütalaaya ilişkin savunma yapması için süre verilmesine ve sanık Cafer Güzel'in tutukluluğunun devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

-Olay-

Gümüşhane'nin Kürtün ilçesinin Taşlıca köyünde, 17 Eylül 2010'da husumet nedeniyle çıkan kavganın ardından Cafer Güzel (61), jandarma aracına konulan Özkan Görmüş'e (28) tabancayla ateş etmişti. Görmüş, Kürtün Devlet Hastanesi'nde hayatını kaybetmişti.

Reklam
Reklam

Olayın ardından tutuklu sanık Cafer Güzel'e "kasten adam öldürme", Fikret, Oktay, Tekin ve Güllü Güzel ile Hamide Yiğit'e "kasten adam öldürmeye yardım etme", "hakaret, tehdit", "görevi yaptırmamak için direnme", Ercan Güneş, Emrah Arık, Nadir Kutlu ve Ramazan Kazak'a da "görevi ihmal" suçlarından dava açılmıştı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: