Jandarma Genel Komutanı Bekir Kalyoncu, Afyon Valiliği'ni ziyaret etti

Jandarma Genel Komutanı Bekir Kalyoncu, bir dizi inceleme ve temaslarda bulunmak için geldiği Afyonkarahisar’da Afyon...

Jandarma Genel Komutanı Bekir Kalyoncu, bir dizi inceleme ve temaslarda bulunmak için geldiği Afyonkarahisar’da Afyon Valiliği'ne nezaket ziyaretinde bulundu. Vali İrfan Balkanlıoğlu tarafından karşılanan Kalyoncu, valilik şeref defterini imzaladıktan sonra Balkanlıoğlu ile yaklaşık 30 dakika görüştü. Kalyoncu, çıkışta hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra Garnizon Komanlığı’na gitmek üzere ayrıldı.

Görüşmenin içeriği hakkında bilgi veren Vali İrfan Balkanlıoğlu, önümüzdeki dönemde jandarma teşkilatını bekleyen politikalar, davranış kuralları ve vatandaşlarla olan ilişkiler konusunda görüş alışverişinde bulunduklarını söyledi. Balkanlıoğlu, komutanın, bundan sonra AB normlarına uygun daha şeffaf, halkla bütünleşmiş, daha katılımcı bir jandarma teşkilatıyla karşı karşıya olacağının müjdesini verdiğini belirterek, “Sayın komutanımız, vatandaşla jandarmanın diyoloğunun ne kadar önemli olduğunu, karakolların vatandaşın dertlerini anlatabileceği, sohbet edebilecekleri mekanlar olarak görmek istediklerini söylediler.” dedi.

Reklam
Reklam

Halkın bağrından çıkan jandarma teşkilatının memleketin yüzde 98’inden, köyler, beldelerden sorumlu olduğunu belirten Balkanlıoğlu; eğitim düzeyinin, vatandaşla ilişki düzeyinin mevzuata uygun AB standartlarında kaliteli bir hizmet yürütmenin kendilerinin de yüzünü ağartan bir çalışma olacağını anlattı.

Balkanlıoğlu, “Afyonkarahisar, binlerce şehidin yaşadığı, Cumhuriyet'in kazanıldığı ve kurulduğu topraklardır. Zaman zaman paşalarımız bizleri ziyaret ediyorlar. Görüş alışverişinde bulunuyoruz.” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: