Jandarma Genel Komutanlığı Tanıtım Filmi Hazırladı

Jandarma Genel Komutanlığı, tanıtım filmi hazırlayarak, kurumun çalışma sistemi hakkında bilgilendirme yaptı. Tanıtım filminde, jandarmanın,...

Jandarma Genel Komutanlığı, tanıtım filmi hazırlayarak, kurumun çalışma sistemi hakkında bilgilendirme yaptı. Tanıtım filminde, jandarmanın, terörle mücadelenin yanında asayiş olaylarına müdahale yetkisinin de bulunduğu belirtiliyor.

Jandarmanın görevleri; 'mülki, adli, askeri ve diğer görevler' olmak üzere 4 ana başlık altında toplanıyor. 1839 yılında kurulan jandarmanın teşkilat yapısının anlatıldığı tanıtım filminde, 1997 yılında jandarmaya trafik düzenleme yetkisi verildiği ifade ediliyor. Görüntülerle desteklenen tanıtım filminde, lojistik desteğin de aksatılmadan yerine getirildiği vurgulanıyor.

Reklam
Reklam

Eğitim sisteminden de bahsedilen filmde, jandarmanın suç ve suçla mücadelede etkinliğini artırabilmek için projelere devam ettiği ifade ediliyor. Jandarma Genel Komutanlığı'nın, 2004 yılında kurulan Avrupa Jandarma Kuvveti'ne 'gözlemci' statüsünde üye olduğunun dile getirildiği tanıtım filminde, çoklu işbirliği çalışmalarına devam edildiği vurgulanıyor.

Kıbrıs Barış Harekatı'na seçkin komando birlikleriyle katılan jandarma teşkilatının, bugün de barışı destekleme harekatı kapsamında birlik ve personel görevlendirmek suretiyle katkı sağladığı ifade ediliyor. Ayrıca, tanıtım filminde, jandarmanın yaptığı çalışmalar, görüntüler eşliğinde aktarılıyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz