Jandarma İzcileri Hayran Bıraktı

Kent Gönüllüleri İzcilik Kampı’nı ziyaret eden Bursa İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler, yaptıkları gösteriler büyük...

Kent Gönüllüleri İzcilik Kampı’nı ziyaret eden Bursa İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler, yaptıkları gösteriler büyük ilgi topladı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi ve İzcilik Federasyonu’nun ortaklaşa düzenlediği Yiğitali’deki Kent Gönüllüleri İzcilik Kampı’nı ziyaret eden Osmangazi İlçe jandarma Komutanlığı ekipleri, izcilik eğitimi alan 10-17 yaş arası 400 izci adayına jandarmanın yaptığı faaliyetleri yaptıkları gösteriler ile anlattı. Jandarma içerisindeki birimler hakkında öğrencilere bilgi veren Osmangazi İlçe Jandarma komutanı Binbaşı Bircan Karakaya, “Polis ekiplerinin kent merkezlerinde sağladığı asayişi jandarma köy ve il merkezine yakın yerleşim alanlarında sağlıyor. Bizlerinde onlar gibi araçlarımız, köpeklerimiz, her türlü donanımız var. Ayrıca yolları engebeli olan yerlere ulaşmamız için atlarımız ve arazi araçlarımız da mevcut” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Müzik, el sanatları, halk oyunları, binicilik, okçuluk, bisiklet, dağcılık ve kent rehberliğiyle ilgili derslerin verildiği kampta jandarmanın yaptığı gösteriyi büyük ilgi ile izleyen öğrenciler, atların yürüyüşünü nefeslerini tutarak izlediler. Narkotik köpeklerinin kutularının içerisine saklanan uyuşturucuyu kısa sürede bulması ise kamp alanındaki herkes tarafından büyük alkış topladı. Olay yeri inceleme ekiplerinin sürahi üzerindeki parmak izlerini ortaya çıkarması öğrencilerin ilgisini çekti.

Kamptaki öğrencilerin afet eğitimi, telsiz kullanma eğitimi gibi birçok eğitimi aldığını da belirten Kamp Müdürü Mustafa Altay, çocukların modern hayattan uzakta doğa ile iç içe bir hafta geçirdiğini söyledi. İzci kampındaki eğitimlerin kendileri faydası olacağını ifade eden Altay, “Muhtemel bir afet durumunda bu çocuklar bilinçli bir şekilde hareket edeceklerdir. Kamp bittiğinde ise yıl içerisinde burada öğrendiklerini pekiştirmek için tekrara belli zamanlarda bir araya geliyoruz” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: