Jandarma, koltuğun sonradan İsmail Güneş’in yanına getirildiğini yazmış

BBP Lideri Muhsin Yazıcıoğlu ve 5 arkadaşının 25 Mart 2009 tarihinde hayatını kaybettiği helikopter kazasıyla...

BBP Lideri Muhsin Yazıcıoğlu ve 5 arkadaşının 25 Mart 2009 tarihinde hayatını kaybettiği helikopter kazasıyla ilgili yeni bulgular ortaya çıkmaya devam ediyor. Kazayla ilgili yeni bilgi, İsmail Güneş'in kaymak için kullandığı ileri sürülen koltuk parçasıyla ilgili. Kahramanmaraş Merkez Jandarma Komutanlığı’na bağlı olay yeri inceleme timi, hazırladığı rapora, gazeteci İsmail Güneş'in helikopterin koltuk parçasıyla kaymadığını, koltuk parçasının daha sonra Güneş’in cesedinin bulunduğu bölgeye götürüldüğünü yazmış.
Muhsin Yazıcıoğlu’nun helikopterinin düştüğünü tüm Türkiye gazeteci İsmail Güneş’in 112 Acil'i aramasıyla öğrendi. Cesedin bulunduğu gün medya, İsmail Güneş’in helikopterin koltuğunu kızak yaparak enkazın 600 metre aşağısına kaydığını yazdı. Raporlar bu bilgiyi yalanlıyor, koltuk parçasının Güneş’in cesedinin bulunduğu bölgeye daha sonra getirildiğini yazıyor.
Kahramanmaraş Merkez Jandarma Komutanlığı'na bağlı olay yeri inceleme timi, İsmail Güneş’in bulunduğu gün olan 30 Mart 2009 tarihinde konuyla ilgili bir rapor yazdı. Raporda konuyla ilgili bölüm şöyle: “Cesedin 3 metre kadar güneyinde tamamen kar üzerinde muhtemelen kaza yapan helikopterin oturma veya yaslanma koltuğuna ait olduğu değerlendirilen deve tüyü renginde peluş koltuk parçası olduğu ve bu parçanın ceset bulunduktan sonra arama ekipleri tarafından kaydırılarak cesedin yakınına getirilmiş olabileceği değerlendirilip, cesedin başında bulunan ve cesedi ilk bulan arama görevlileri ile yapılan mülakatlı görüşme sonucunda bahse konu deve tüyü renginde peluş koltuk parçasının cesedin bulunduğu yere daha sonradan sürüklendiği bilgisi alınmıştır.”
İsmail Güneş’in cesedinin bulunduğu gün medyada gazeteci Güneş’in koltuğu kızarak yaparak ve üşememek için helikopterde hayatını kaybedenlerin kabanlarını üzerine alarak 600 metre aşağıya doğru kaydığı bilgisi verilmişti. Bu bilgilerin doğru olmadığı jandarmanın hazırladığı olay yeri inceleme raporuyla belgelenmiş oldu. Ayrıca İsmail Güneş’in üzerinde sadece helikopterde hayatını kaybeden yolculardan BBP Sivas İl Başkan Yardımcısı Yüksel Yancı’nın kabanı bulundu.
Cihan, Kahramanmaraş İl Merkez Jandarma Komutanlığı’na bağlı Tekir Jandarma Karakol Komutanlığı’nda görevli Uzm. J. II. Kad. Çvş. Durmuş Kurt’un çizdiği olay yeri genel krokisine de ulaştı. Krokide,
söz konusu koltuk parçasının İsmail Güneş’in 3 metre güneyinde bulunduğu, cesedin üzerinde 40-50 santimetre kadar kar kalınlığı olduğu ifade ediliyor.

Reklam
Reklam

ÖZEL YETKİLİ SAVCILIKTAN KEŞİF İSTENDİ
Bu şüpheleri gidermek için BBP ve Yazıcıoğlu ailesinin avukatı Kemal Yavuz, İsmail Güneş’in saat 19.04’ten sonra helikopterden bacağı, kaburgası ve alt çenesi kırık şekilde nasıl indiğine dair savcılıktan keşif istediklerini belirtti. Yavuz, “İsmail Güneş, en son konuştuğu saat olan 19.04’ten sonra enkazın bulunduğu bölgeden 500-600 metre uzaklıktaki bir yere karlı zeminde, engebeli arazide, taş ve kayalıklardan oluşan yükseltileri nasıl aşarak gitti? Biz bunu anlayabilmiş değiliz. Bu anlamda mahallinde bilirkişi kurulu marifetiyle keşif yapılarak rapor alınmasını talep ettik.” diye konuştu.

"GÜNEŞ’İN 600 METRE AŞAĞI KAYMASI TIBBEN MÜMKÜN DEĞİL"
Cihan’a konuşan Op. Doktor Rafet Arslanoğlu ise İsmail Güneş’in saat 19.04’ten sonra 600 metre aşağıya kaymasının bu şartlar altında tıbben mümkün olamayacağını söyledi. Arslanoğlu, “Otopsi raporlarında İsmail Güneş’in tahmini ölüm saatinin 4 ila 6. saat arasında olduğu belirtiliyor. Helikopterin saat 15.03’te düştüğü belli olduğuna göre ölümün 19.00 ile 21.00 saatleri arasında gerçekleşmiş olması gerekir. İsmail Güneş’in en son telefon görüşmesi TİB kayıtlarına göre 19.04’te olduğuna göre Güneş’in cesedinin bulunduğu yerde telefonunun yanında olmadığını hesaba katarak telefonların sadece helikopterde çektiği gerçeği ile tüm bunlar birleştirildiğinde donarak ölmek üzere olan dört kaburgası kırık nefes almakta zorluk çeken bir bacağının iki kemiği birden kırık dolayısıyla yürüyemeyen bir insan nasıl oluyor da bu arazi şartlarında eksi 15’leri bulan hava sıcaklığında karlı zeminde ve tipide tek başına 500-600 metrelik bir mesafeyi kat edebiliyor? Bu tıbben mümkün değildir." dedi.
Özel Yetkili Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı, önümüzdeki günlerde İsmail Güneş’in 500-600 metre engebeli arazide gitmesinin mümkün olup olmadığını araştırmak için keşif yapacak.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz