Jandarma, Motorsiklet Sürücülerine Kask Dağıttı

 Manavgat İlçe Jandarma Trafik ve Motosikletli Asayiş ve Tim Komutanlığı ekiplerince motosiklet sürücülerine kask dağıtıldı.

Manavgat İlçe Jandarma Trafik ve Motosikletli Asayiş ve Tim Komutanlığı ekiplerince motosiklet sürücülerine kask dağıtıldı. Side Karakol Komutanlığında kask dağıtımı öncesinde trafik timleri tarafından "güvenli sürüş ve trafik kuralları" konulu bilgilendirme yapıldı. Daha sonra katılan 25 motosiklet sürücüsüne katılım belgesi verildi ve kask hediye edildi. Manavgat İlçe Jandarma Komutanlığı Trafik Tim Komutanlarından Jandarma Astsubay Ali Demir, proje kapsamında 100 kask dağıtacaklarını belirterek, 25'inin bugün dağıtıldığını söyledi. İlçenin farklı beldelerinde "güvenli sürüş ve trafik kuralları" eğitimi ve kask dağıtımının süreceğini kaydeden Demir, kask takmanın önemi hakkında toplumsal farkındalık oluşturarak motosiklet sürücülerinin karıştıkları kazaları en aza indirmeyi amaçladıklarını vurguladı. Demir, kask dağıtımı öncesinde sürücülere trafik kurallarını yeniden hatırlattıklarını anlatarak, şöyle konuştu: "Antalya'nın ılıman iklim yapısı nedeniyle her mevsim motosiklet kullanılabiliyor. Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre 2012 yılında Antalya iline kayıtlı 2 yüz 36 bin 337 motosiklet bulunmaktadır. Antalya, bu rakamla en çok motosiklet hareketliliğini bünyesinde barındırdığı gibi motosiklet sürücülerinin karıştığı kaza oranı da yüksektir. Bu nedenle motosiklet sürücülerinin karıştığı kazaları azaltmak amacıyla bu projeyi gerçekleştiriyoruz."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: