Jandarma, Motosiklet Sürücülerine Kask Dağıttı

Manavgat Jandarma Trafik ve Motosikletli Asayiş ve Tim Komutanlığı ekiplerince motosiklet sürücülerine 25 kask dağıtıldı.

Manavgat Jandarma Trafik ve Motosikletli Asayiş ve Tim Komutanlığı ekiplerince motosiklet sürücülerine 25 kask dağıtıldı. Side Selimiye Karakol Komutanlığında kask dağıtımı öncesinde trafik timleri tarafından "Güvenli Sürüş ve Trafik Kuralları" konulu seminer verildi. Seminerin ardından Side'de bulunan 25 motosiklet sürücüsüne katılım belgesi dağıtıldı ve kask hediye edildi. Manavgat Jandarma Komutanlığı Trafik Tim komutanlarından Jandarma Astsubay Ali Demir, yaptığı konuşmada, proje kapsamında ikinci kez seminer vererek kask dağıtıklarını söyledi. Demir, proje kapsamında toplam 100 kask dağıtacaklarını bildirdi. Jandarma trafik ekipleri olarak ilçenin farklı karakollarında projeyi uygumaya devam edeceklerini vurgulayan Demir, "Farklı belde ve karakollarda motosiklet sürücülerimize önce güvenli sürüş ve trafik kuralları eğitimi veriyoruz. Ardından kask dağıtımını gerçekleştiriyoruz" dedi Demir, amaçlarının kask takmanın önemi hakkında toplumsal farkındalık oluşturmak, motosiklet sürücülerinin karıştıkları kazaları en aza indirmek olduğunu ifade etti. Demir, şöyle konuştu: "Antalya'nın ılıman iklim yapısı nedeniyle her mevsim motosiklet kullanılabiliyor. Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre 2012 yılında Antalya iline kayıtlı 236 bin 337 motosiklet bulunmaktadır. Antalya, bu rakamla en çok motosiklet hareketliliğini bünyesinde barındırdığı gibi motosiklet sürücülerinin karıştığı kaza oranı da yüksektir. Bu nedenle motosiklet sürücülerinin karıştığı kazaları azaltmak amacıyla bu projeyi gerçekleştiriyoruz."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: