Jandarma Teşkilatı'nın 173. Kuruluş Yıldönümü-Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, İl Jandarma Komutanlığı'nı Ziyaret Etti

Jandarma Teşkilatı'nın 173. kuruluş yıldönümü kapsamında İl Jandarma Komutanlığı'nda tören düzenlendi.

Jandarma Teşkilatı'nın 173. kuruluş yıldönümü kapsamında İl Jandarma Komutanlığı'nda tören düzenlendi.

İl Jandarma Komutanlığı'nda düzenlenen törene Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kurmay Albay Aykut Tanrıverdi, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Kemal Korkmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Baş, emekli ve muvazzaf jandarma personeli katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Vali Altıparmak, eğitim, spor ve atış yarışmalarında dereceye giren jandarma personeline ödüllerini verdi. Daha sonra resim sergisini gezen Altıparmak'a kullanılan yeni araç ve teçhizatlar hakkında bilgi verildi.

Reklam
Reklam

İl Jandarma Komutanı Aykut Tanrıverdi, törende yaptığı konuşmada, Jandarma Genel Komutanlığı'nın 173 yıllık köklü bir tarihe sahip olduğunu hatırlattı. Jandarma'nın insan merkezli, adaletli, sevgi ve şefkatle birleştirici ve kucaklayıcı yaklaşımıyla her zaman halkının yanında yer aldığını vurgulayan Tanrıverdi, şöyle konuştu:

"Jandarma modern teknolojinin bütün imkanlarını kullanabilen, milli, ahlaki ve mesleki değerlerle yetişmiş personeliyle, üstün bir vazife anlayışı, büyük bir sorumluluk duygusu ve özveriyle verilen tüm görevleri yerine getirme gayreti, azim ve inancı içindedir. Jandarma Teşkilatı'nın 173. kuruluş yıldönümü vesilesiyle başta Ulu Önder Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, ulusumuzun birlik ve beraberliği, vatanımızın bölünmez bütünlüğü ve Cumhuriyet'imizin temel niteliklerinin muhafazası için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum."

Tören, resmi geçit töreninin ardından verilen geleneksel jandarma yemeği ile sona erdi.

Reklam
Reklam

Muhabir: Murat Yolcu

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: