Jandarma Teşkilatının Kuruluş Yıl Dönümü Kutlandı

Jandarma Genel Komutanlığı'nın kuruluşunun 173. yıl dönümü nedeniyle İzmir Jandarma Komutanlığı'nda tören düzenlendi. Buca ilçesi...

Jandarma Genel Komutanlığı'nın kuruluşunun 173. yıl dönümü nedeniyle İzmir Jandarma Komutanlığı'nda tören düzenlendi.

Buca ilçesi Tınaztepe'de bulunan İl Jandarma Komutanlığı'nda düzenlenen törene İzmir Valisi Cahit Kıraç, Ege Ordu Komutanı Orgeneral Abdullah Atay, Hava Eğitim Komutanı Korgeneral Akın Öztürk, Hava Teknik Okulları Komutanı Tümgeneral Atilla Güler, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Muzaffer Tunçağ, İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Durdu Kavak, İzmir Emniyet Müdürü Ali Bilkay ve davetliler katıldı.

Reklam
Reklam

Tören, jandarma ekiplerinin tören geçişiyle başladı. Daha sonra Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Bekir Kalyoncu'nun mesajı okundu. Törende konuşan İzmir Jandarma Komutanı Albay Fikret Kahraman, jandarma teşkilatının 173 yıldır halkla iç içe, özveri ve heyecanla görev yaptığını belirterek, ''Jandarma teşkilatı, Atatürk ilke ve devrimlerinin yol göstericiliğinde, hukuk devletinin kurallarına uygun, vatandaşlarımızın hak ve özgürlüklerine saygılı, halkın memnuniyetini sağlayacak şekilde güvenlik hizmeti sunmayı benimseyen, modern teknolojinin imkanlarını en iyi şekilde kullanan, milli ahlaki ve mesleki değerlerle yetişmiş personeliyle yüksek sorumluluk bilinciyle üzerine düşen görevleri yerine getirme azmindedir. Jandarma teşkilatının bugünkü seviyesine ulaşmasında emek ve katkıları bulunanlara teşekkür ediyor, bize bırakılan bu güçlü mirası daha ileri taşıma gayreti gösteriyoruz.'' dedi.

Konuşmaların ardından Jandarma Köpek Eğitim Merkezi'ne bağlı timler bir gösteri sundu. Halk oyunları ekibinin gösterisinin ardından verilen kokteylle program sona erdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: