Jandarmadan "Aile Içi Ve Kadına Şiddetle Mücadele" Çalışması

Gaziantep İl Jandarma Komutanlığı tarafından "Aile içi ve kadına şiddetle mücadele" çalışması kapsamında bilgilendirme toplantıları ve konferanslar düzenlendiği bildirildi.

Gaziantep İl Jandarma Komutanlığı tarafından "Aile içi ve kadına şiddetle mücadele" çalışması kapsamında bilgilendirme toplantıları ve konferanslar düzenlendiği bildirildi.

Komutanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, aile içi ve kadına şiddetle mücadele çerçevesinde 8 Mart - 10 Nisan'da Araban Elif, İslahiye Boğaziçi, Nizip Sekili beldeleri; Karkamış Elifoğlu, Oğuzeli Körkün köyleri; Şahinbey Burç ve Şehitkamil Arıl mahalleleri ile Nurdağı ilçesinde sadece kadınların katılımıyla bilgilendirme toplantıları yapıldı.

Reklam
Reklam

Kadın astsubaylarca yürütülen etkinliklerde "Kadının toplumdaki yeri, şiddetin tanımı ve türleri, şiddetin nedenleri, yanlış inanışlar, haklarım nelerdir, şiddete uğrayan bir tanıdığınıza nasıl yardım edebilirsiniz, aile içi ve kadına şiddetle mücadelede jandarmanın görev ve sorumlulukları" anlatıldı. Kadın astsubaylar, ayrıca toplantı yapılan yerleşim yerlerinde kahvehaneleri ziyaret ederek erkekleri de bilgilendirdi.

Katılımcılara, aile içi ve kadına yönelik şiddetin önlenmesine yönelik hazırlanan broşür, magnet, sticker, cüzdan gibi görsel materyaller bulunan çanta hediye edildi.

Etkinliklere bin 820 kadın ve 720 erkek katıldı.

Muhabir: Zerin Özdilek

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: