Jandarmadan Pat-pat Semineri

Bozkurt ilçesi ve çevre ilçelerde bir biri ardına yaşanan pat-pat kazalarının ardından yaşanan can kayıplarını...

Bozkurt ilçesi ve çevre ilçelerde bir biri ardına yaşanan pat-pat kazalarının ardından yaşanan can kayıplarını önlemek amacıyla Bozkurt İlçe Jandarma Karakolu, köy muhtarları iş birliği ile Bozkurt Halk Eğitim Merkezinde Pat-pat tarım araçlarının karayollarına çıkmamasını konusunda seminer düzenledi.

Düzenlenen seminerde J.Bçvş. Murat Yıldız tarafından; Emniyet Genel Müdürlüğün 20/07/2005 tarih ve 128563 sayılı yazısı ile tarım için kullanılan bu tür araçların her ne şekille olursa olsun karayollarına çıkmasının yasak olduğunu, söz konusu araç ile karayoluna çıkan kişilere idari para cezası uygulayacağını belirtti. Seminer esnasında projeksiyon cihazı ile pat-pat motorlarından kaynaklanan kazaların ne şekilde bir sonuçlar doğurduğu, bu tip araçların sadece tarım amaçlı yapıldığından dolayı normal yollarda kullanıma uygun olmadığı Uz.J.V.Kd.Çvş.Ziya Tunay ve Uz.J.III.Kd. Çvş. Uğur Caba tarafından anlatıldı.

Reklam
Reklam

Toplantı sonrasında ilçe jandarma olarak gerekirse bu konu ile ilgili köy köy gezeceklerini, köy muhtarlarında konunun hassasiyetini bilerek toplu taşımaya önem vermeleri bildirdiler.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz