Jandarmadan Tarihi Eser Kaçakçılarına Operasyon

Adıyaman İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı birimler tarafından, tarihi eser kaçakçılarına yönelik operasyon düzenlendi.Edinilen bilgiye göre,...

Adıyaman İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı birimler tarafından, tarihi eser kaçakçılarına yönelik operasyon düzenlendi.

Edinilen bilgiye göre, Jandarma Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi, İstihbarat Şube ve Besni İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından gerçekleştirilen ortak operasyonda, 121 parça tarihi eser ele geçirildi. Besni'nin Sayören köyünde tarihi eser kaçakçılığı yapıldığı bilgisine ulaşan jandarma ekipleri, şüphelileri yakalamak ve tarihi eserleri ele geçirmek için çalışma başlattı. Daha önceden 3 evde arama yapan ekipler, 2 parça tarihi eser ele geçirdi.

Reklam
Reklam

Bunun üzerine genişletilen çalışma sonucu jandarma, şüphelileri takibe aldı. Uzun süren çalışma sonucunda tarihi eserlerin satılarak Besni'den kaçırılacağı bilgisine ulaşıldı. Şüpheliler, bir araç içerisine yükledikleri tarihi eserleri kaçırmak isterken, ekipler tarafından takibe alınan araç uzun süre takip edilip, Üçgöz beldesi girişinde durduruldu. Araçta yapılan aramada, bir çanta ve çuval içerisinde, gazete kağıtlarına sarılmış halde olduğu tespit edilen tarihi eserlere el konuldu.

Toplam 121 parçadan oluşan Eski Tunç çağına ait eserler, Adıyaman Müze Müdürlüğü’ne teslim edildi. Araç sürücüsü H.A.C. ile birlikte olayla ilgili oldukları düşünülen H.A., O.A. ve A.A. adlı şahısların ifadesine başvuruldu.

Soruşturma sürdürülüyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: