Jandarmadan Tarihi Eser Operasyonu

BURSA, Bursa İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince alınan bir istihbarat üzerine tarihi eser satışı yaptıkları öğrenilen H.U., Ş.G. ve T.S. takibe alındı.

BURSA, Bursa İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince alınan bir istihbarat üzerine tarihi eser satışı yaptıkları öğrenilen H.U., Ş.G. ve T.S. takibe alındı. Merkez Osmangazi’de bulunan bir alışveriş merkezine gelen şüpheliler, gözaltına alındı. Yapılan üst aramasında Ş.G.'nin üzerinde tarihi eser niteliği taşıdığı değerlendirilen çeşitli dönemlere ait 12 yüzük ve 6 parça pırlanta olduğu değerlendirilen değerli taş ele geçirildi. Gözaltına alının 3 kişiyle ilgili soruşturma sürdürülüyor.
Jandarma tarafından yapılan açıklamada, son üç ay içinde tarihi eser kaçaklığına yönelik 13 operasyon düzenlendiği bildirildi. 19 kişinin gözaltına alındığı bu operasyonlarda, 11 bin 745 sikke, tarihi eser niteliği taşıyan 12 bilezik, 19 yüzük, 2 gözyaşı şişesi, 3 heykel, pelerin, Tevrat ve kılıç ele geçildiği kaydedildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: