Jandarmadan Tombalacılara Şok Baskın

Ankara’da jandarma ekiplerinin tombala oynatılan bir besi çiftliğine düzenlediği operasyonda, kumar oynattığı iddia edilen 1...

Ankara’da jandarma ekiplerinin tombala oynatılan bir besi çiftliğine düzenlediği operasyonda, kumar oynattığı iddia edilen 1 kişi ve kumar oynayan 99 kişi gözaltına alındı. 8 kamera ile gözetlenen çiftlikte, 25 kişinin de gözcülük yaptığı ortaya çıktı.

Edinilen bilgiye göre, Ankara İl Jandarma Komutanlığı’nca yapılan istihbarı çalışmalar sonucunda Mamak ilçesi Başak Mahallesi’nde faaliyet gösteren bir besi çiftliğinde tombala oynatılmak suretiyle kumar oynandığı ihbarı üzerine çalışma başlatıldı. Yapılan istihbarı çalışmalar neticesinde besi çiftliğine olası bir jandarma operasyonuna karşı yaklaşık 8 kameradan oluşan kapalı devre kamera sistemi kurulduğu ve ellerinde telsiz olan yaklaşık 10 gözcü ile besi çiftliği etrafında sayıları 10 ile 15 arasında değişen gözcü ile de buraya çıkan yollar üzerinde nöbet tutulduğu belirlendi. Yapılan çalışmaların ardından Ankara İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğü ve Mamak İlçe Jandarma Komutanlığı Asayiş ekipleri, kumar oynatanların kurduğu ikaz sistemine yakalanmadan çiftliğe operasyon düzenlendi. Operasyonda kumar oynatan 1 kişi ile kumar oynayan 99 kişi suçüstü yakalandı. Yapılan aramalarda 1 adet vakumlu elektrikli tombala makinesi, 2 bin adet tombala topuna el konuldu.

Reklam
Reklam

Kumar oynadığı tespit edilen 99 kişi hakkında Kabahatler Kanunu’nca işlem yapıldı. ‘Kumar oynamak için imkan ve yer temin etmek’ suçundan gözaltına alınan E.K. isimli şahıs hakkında ise adli işlem başlatıldı. Ayrıca “kumar oynamak için imkan ve yer temin etmek” suçundan aranan M.A.T. isimli şahısta aynı operasyonda yakalanarak, gözaltına alındı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: