Jandarmanın 174. Kuruluş Yıldönümü Yozgat'ta Kutlandı

Yozgat’ta Jandarma’nın kuruluşunun 174. Yıl dönümünü bütün yurtta olduğu gibi Yozgat’ta da düzenlenen törenle kutlandı....

Yozgat’ta Jandarma’nın kuruluşunun 174. Yıl dönümünü bütün yurtta olduğu gibi Yozgat’ta da düzenlenen törenle kutlandı.

İl Jandarma Komutanlığı'nda düzenlenen törene Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, Belediye Başkan Vekili Enver Çakıroğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Recep Yalçınkaya, İl Emniyet Müdürü Hasan Yılmaz, PMYO Müdürü Fazlı Öcal, Cumhuriyet Başsavcısı Metin Durgun, Yozgat Barosu Başkanı Hacı İbiş İl Defterdarı Mustafa Işık, daire müdürleri, şehit ve gazi yakınları ile askeri personel katıldı.

Reklam
Reklam

Yozgat İl Jandarma Garnizon Komutanı Albay Recep Yalçınkaya, törende yaptığı açılış konuşmasında jandarmanın önemine değindi. Albay Yalçınkaya, "Jandarma Genel Komutanlığı mazisi başarılarla dolu 174 yıllık köklü bir tarihe sahiptir. Jandarma Genel Komutanlığımız kuruluşundan bugüne yüce Türk milletinin engin sevgisi ve güvenine mazhar olmuş Türkiye Cumhuriyet’inin bölünmez bütünlüğünün korunması milletimizin huzur ve güveniyle kamu düzenin sağlanması yönündeki hizmetleriyle ulusumuzun takdirini kazanmıştır." dedi.

Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı’da Jandarmanın ülke genelinde halkın huzur ve güvenliğinin sağlanması yönünde çalışan köklü kurumlardan birisi olduğunu belirtti. Vali Yazıcı, "Jandarma, iki asra yakın köklü gelenekleri tarzı ve birikimi olan ve ülkemizin fiziki olarak yüzde 90’ına hizmet eden bir kurumdur. Jandarmamızın 174’üncü kuruluş yıl dönümünü kutluyorum." diye konuştu.

Konuşmaların ardından çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi. Jandarma’nın Arıt ve Bomba isimli uyuşturucu arama köpeği ile yaptığı gösteriler ise yoğun ilgi gördü. Program askerlerin tören geçişi ve jandarmanın kullandığı silah ve diğer teçhizatların sergilendiği stantların gezilmesinin ardından davetlilere verilen kokteylle sona erdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: