Jandarmanın 'Motosikletli Asayiş Timleri' görev başında

Jandarma Genel Komutanlığı 'Motosikletli Asayiş Timleri' kurdu. Jandarma Motosikletli Asayiş Timleri, 25 ilde göreve başladı....

Jandarma Genel Komutanlığı 'Motosikletli Asayiş Timleri' kurdu. Jandarma Motosikletli Asayiş Timleri, 25 ilde göreve başladı.

Türkiye'nin toplam nüfusunun yüzde 78'i polis görev ve sorumluluk bölgesinde, geri kalan yüzde 22'si ise jandarma bölgesinde yaşıyor. Motosikletli Asayiş Timleri, jandarma sorumluluk bölgesinde genel emniyet ve asayişin sağlanmasında önleyici zabıta görevi yapacak. Bu timler, meydana gelen olaylara daha seri bir şekilde müdahale etmek ve 'Önleyici Hizmet Devriyesi, Koruma Devriyesi ile Yol Emniyet ve Kontrol Devriyesi' olarak görev yapacak.

Reklam
Reklam

Mevcut 63 tim; Adana, Afyonkarahisar, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bolu, Bursa, Çanakkale, Denizli, Edirne, Eskişehir, Muğla, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Kütahya, Manisa, Mersin, Nevşehir, Samsun, Tekirdağ ve Trabzon İl Jandarma Komutanlıkları emrinde görev yapıyor.

Jandarma Motosikletli Asayiş Timlerinde görevli rütbeli personelin tamamı, motosiklet sürücü temel kursu, motosiklet sürücü tazeleme kursu ve motosiklet sürücü tekamül kursu gördü. Timler sınırlı trafiğe müsaade edilen turistik alanlarda, sahil şeritleri ve araç trafiğine tamamen kapalı yol ve bölgelerde, ormanlık bölgelerde araç trafiğine müsait olmayan yollarda, kır, piknik, mesire ve ören yerlerinde, dar ve düzensiz yollarda devriye görevi yapacak.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz