Jandarmanın Sergisine Vatandaşlar Ilgi Gösterdi

Jandarma Teşkilatı'nın 174. Kuruluş Yıldönümü, Sivas’ta 1908 yılında yapılan tarihi Jandarma binasında düzenlenen programla kutlandı....

Jandarma Teşkilatı'nın 174. Kuruluş Yıldönümü, Sivas’ta 1908 yılında yapılan tarihi Jandarma binasında düzenlenen programla kutlandı. Kutlamalar çerçevesinde açılan sergiye vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende konuşan İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Ali Taş Jandarma Teşkilatının Türkiye Cumhuriyeti’nin en eski güvenlik gücü olduğunu ifade ederek, "Jandarma Teşkilatı’nın 1839 yılından beri Türkiye Cumhuriyeti'nin önemli bir gücü ve teminatı olmaya devam edecektir. Görevlerini yerine getirirken mülki ve adli makamlar ve devletin bütün kamu kurum ve kuruluşlarıyla,karşılıklı işbirliği, koordinasyon ve birlikte görev yapma hassasiyetini sürdürecek, ulusumuzla olan gönül bağının sürdürülmesi ve daha da yüceltilmesi için vazgeçilmez bir hedef olacaktır. Bu konularda Yüce Türk Milletinin bizlere olan sevgi, güven ve itimadı bizim en büyük hazinemizdir." dedi.

Reklam
Reklam

Programda Vali Zübeyir Kemelek ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa İlter tarafından çeşitli yarışmalarda dereceye giren Kayadibi İlköğretim Okulu’ndan 3 öğrenciye Laptop hediye edildi.

Jandarma tarafından kutlamalar çerçevesinde Kongre binası bahçesinde askeri araçlar ile çeşitli silahlarında yer aldığı sergi açıldı. Çok sayıda vatandaşın ilgiyle takip ettiği sergi, renkli görüntülere sahne oldu. Askeri araçlar üzerine çıkarak fotoğraf çektiren vatandaşlar, Sivas’ta ilk kez Jandarmanın böyle bir uygulamasına şahit olduklarını belirterek, askeri araçları bulmuşken de fotoğraf çekinmek istediklerini uygulamadan memnun olduklarını dile getirdiler. Kutlama programı askeri bando konseri ile sona erdi.

Çok sayıda, şehit ailesi ve gazinin katıldığı programa, Sağlık Müdürü Bahattin İlter, Jandarma Komutanlığı’nın kardeş okulu Kayadibi İlköğretim Okulu öğrencileri ile çok sayıda davetli katıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: