Japon Bilim Adamından Çayın Alternatif Kullanımları

Biyokütle alanında Japonya ve Malezya'da bilimsel çalışmalar yapan Japon bilim adamı Doç. Dr. Yoshito Ando,...

Biyokütle alanında Japonya ve Malezya'da bilimsel çalışmalar yapan Japon bilim adamı Doç. Dr. Yoshito Ando, 'Çayın Alternatif Kullanımları' konusunda Rize Ticaret Borsası’nda çay sektörü temsilcilerine sunum yaptı.

Türkiye’ye iki defa geldiğini belirten Ando, Türkiye’de genellikle siyah çay tüketildiğini ve çayın alternatif kullanımları konusunda yeterli çalışma yapılmadığını söyledi.

Japonya’nın da bir çay üreticisi ülke olduğunu fakat son yıllarda üretimin gerilediğini ifade eden Ando, “Japonya nüfusu yaşlandı ve genç nüfus artık çay tarımıyla ilgilenmiyor. Budan dolayı çay tarımı gerileme göstermiştir. Ayrıca Japonya’da çay seremonileri uzun olduğu için çay tüketim oranında da düşüş yaşanmıştır. Bu düşüşün önüne geçebilmek için yeşil çayı plastik şişelerde pazarlamaya başladık. Çaydan ekonomik olarak faydalanabilmek için biz çayın alternatif kullanımlarını Japonya’da uyguluyoruz” dedi.

Reklam
Reklam

Ando, Çay'da 700’den fazla kimyasal maddenin olduğunu kaydederek, "Sıcak suda bu kimyasalların sadece bir kısmı suya geçmektedir, geriye kalan önemli kısmı ise atılmaktadır. İnsan vücuduna çok yararlı olan bu kimyasalların değerlendirilmesi gerekir. Çayın kimyasal yapısını bozmadan 100 mikron küçük parçalara ayırıp, toz haline getirdiğimizde çayın alternatif kullanımlarını gerçekleştirebiliriz” şeklinde konuştu.

Sunumun ardından Doç. Dr. Ando, çay sektörü temsilcilerine çayın alternatif kullanımları üzerine birçok tavsiyelerde bulundu. Çayın tohumundan, dallarından, yaprağından, kokusundan, renginden yararlanılabileceğini, bunun ekonomik getirisinin çay sektörüne çok fazla olacağını ifade etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: