Japon depremzede yetimler, THY uçuş simülatörüne bindi

Tsunami ve nükleer felaketlerde yakınlarını kaybeden 24 Japon çocuk, Türk Hava Yolları’nın (THY) uçuş merkezini...

Tsunami ve nükleer felaketlerde yakınlarını kaybeden 24 Japon çocuk, Türk Hava Yolları’nın (THY) uçuş merkezini gezip, simülatöre bindi. Tehlike anında oksijen maskelerinin açılması anını yaşayan çocuklardan bir kısmı da kokpit koltuğuna oturup, bir anlık da olsa pilot oldu.
Nittokai Türk-Japon Kültürel Etkileşim Derneği’nin, "Mesut Japon Çocuklar" projesi kapsamında Türkiye'ye gelen yetimler, 6 gün süreyle Mersin, Nevşehir, İstanbul’un tarihi ve turistik yerlerini gezip çeşitli etkinliklere katılıyor.
Konuk çocuklar, simülatör merkezinde Uçuş Eğitim Başkanı Menderes Çubukçu ve ekibi tarafından karşılandı. Misafirlerini ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Çubukçu, iki ülkenin dostluğuna vurgu yaptı.
Çocuklarla birlikte gelen Japonya Ivata Bölgesi Futbol Sorumlusu Yamamoto Mithav da, Japonya’nın tarihinin en büyük felaketini yaşadığını anlattı. Yamamoto, “Kırk metreyi bulun dalgaları gördük. Türkler ile Japonya’nın dostluğu 1890’da Ertuğrul gemisiyle başladı. İki ülke tarihlerinde hiçbir kara lekeye meydan vermeden dostluk ilişkilerini sürdürüyor. THY’ye bize verdiği destek için teşekkür ediyoruz. Biz sizinle gurur duyuyoruz. Buradaki çocuklar ileride sizlerin savunucusu olacak. Sevgilerimizi sunuyoruz.” dedi.
Deprem, tsunami ve nükleer felaketlerin yaşandığı bölgelerden gelen, evleri sular altında kalan, yakınları ölen ve sığınma merkezlerinde barınan çocuklara, görevliler merkezi gezdirip, bilgi verdi.
Proje kapsamında daha önce de 37 depremzede çocuk Türkiye’yi ziyaret etmişti. Projeye THY’nin yanı sıra TRT, Cappadocia Cave Resort (CCR), Melikşah Üniversitesi, Fatih Üniversitesi ve çok sayıda sponsor firma destek veriyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz