Japon Doktorlar Aydın’da Vats Operasyonu İzledi

Japonya’nın Kyoto Üniversitesi'nden gelen eğitmenler, Aydın Atatürk Devlet Hastanesi’nde iki yıldır başarı ile uygulanan Video...

Japonya’nın Kyoto Üniversitesi'nden gelen eğitmenler, Aydın Atatürk Devlet Hastanesi’nde iki yıldır başarı ile uygulanan Video Yardımlı Torakoskopik Cerrahi operasyonunu izledi.

Aydın Atatürk Devlet Hastanesi Göğüs Cerrahi Servisi’nde Op. Dr. Ahmet Kılıç tarafından son iki yıldır başarı ile Video Yardımlı Torakoskopik Cerrahi (Video Asisted Thoracoscopic Surgey/ VATS) operasyonu yapılıyor. VATS son yıllarda tüm dünyada giderek artan oranlarda akciğer kanserlerinde, göğüste sıvı toplanması, parankimal hastalıklar, tekrarlayan göğüste hava birikimi vakalarında uygulanan bir yöntem olarak biliniyor.

Reklam
Reklam

Op. Dr. Ahmet Kılıç tarafından Aydın Atatürk Devlet Hastanesi gerçekleştirilen son VATS operasyonu, Japonya’nın Kyoto Üniversitesinden gelen eğitmenler tarafından izlendi. Operasyon sonrası yapılan görüşmede operasyonu çok başarılı bulduklarını ifade eden Japon doktorlar, operasyon ekibi ve hekim arasında mükemmel bir uyum olduğunu belirtti. Hastane içi işleyişin, preoperatif ve postoperatif takibinin, ameliyat odalarındaki teknik donanımın ve sterilizasyonun tahminlerin üzerinde olduğunu kaydeden Japon eğitmenler; Türkiye ve Avrupa’da belli merkezlerde yapılabilen bu operasyonun Aydın Atatürk Devlet Hastanesi’nde yapılıyor olmasının bölgedeki hastalar için büyük kazanç olduğunu ifade etti.

VATS operasyonu hakkında bilgiler veren Op. Dr. Ahmet Kılıç, “VATS yöntemi rutinde yapılan operasyonlardan farklı olarak 3 veya 4 adet port denilen aletlerle göğüs duvarında delik açılarak yapılan akciğer operasyonudur. Bu operasyonlarda hastaya çok az kesi yapılarak tümör olan akciğer lobu çeşitli elektrokoagulasyon koter, stapler denilen aletlerle damar ve bronşları kesilerek dışarı çıkartılır. Ameliyat sonrası hastanın iyileşmesi hızla gerçekleşmektedir” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: