Japon Filminden Etkilendi 7 Katlı Yurdun Üstüne Halı Saha Yaptı

Karabük’te 5 yıl önce eğitim ve öğretime başlayan Karabük Üniversitesi hızla büyüyerek öğrenci kapasitesini 18...

Karabük’te 5 yıl önce eğitim ve öğretime başlayan Karabük Üniversitesi hızla büyüyerek öğrenci kapasitesini 18 bin seviyesine çıkarırken, kentte de buna eş değer olarak yeni yurt binaları yükselmeye başladı.

Karabük’te uzun yıllar farklı iş kollarında faaliyet gösteren iş adamı Adnan Kalem tarafından Karabük Üniversitesine 250 metre mesafe uzaklıkta kız ve erkek olmak üzere bin kişilik öğrenci 5 yıldız kavramında yurdu hizmete girdi. Son teknolojik sisteme göre inşa edilen ve Türkiye’nin en büyük özel öğrenci tesisi olma özelliğine de sahip olan Altın Kale’m öğrenci yurdunun en büyük özelliğinden biri ise yedinci katında halı sahasının bulunması. Altın Kale’m öğrenci yurdu sahibi iş adamı Adnan Kalem, Türkiye’nin en hızlı gelişmekte olan üniversitelerinden biri olan Karabük Üniversitesine 250 metre mesafede 500’ü kız, 500’ü erkek olmak üzere toplam bin kişilik öğrenci yurdunu hizmete açtıklarını söyledi. Öğrencilere yönelik sundukları hizmet ile adından sıkça bahsedilen bir yurt olacaklarını da belirten Adnan Kalem, “ Hizmetlerimizin içersinde en dikkat çekicisi ise yurdun 7. katından öğrencilerin hizmetine sunduğumuz 2 halı saha görenlere keşke bizde öğrenci olsaydık dedirtiyor. Bir Japon filminde gökdelen üzerine yapılmış bir halı sahadan esinlenerek bunu yaptık. Türkiye’nin de 7 katlı bir bina üzerinde yapılmış ilk halı sahası. Gökyüzünde futbol keyfi yaşatan bu iki halı sahamızda yeni eğitim öğretimde öğrencilerimizin hizmetine girecek. Yurt binamız yapısal özellikleriyle de Türkiye’de örnek teşkil ederek 1.4 yapı güvenlik katsayı, yangına karşı güvenlik donanımı, erken uyarı sistemi ve halojen free kablo uygulaması ile insana verdiği değeri ortaya koyuyor. Öğrenciler odalarda kendisini rahat güvenli ve huzur dolu hissedebilmeleri için her şeyi düşündük. Rahatlığın estetik anlayışla örtüşerek hizmete sunduğumuz yurtta 342 odanın tamamında mini buzdolabı, tuvalet, banyo, telefon, fiber optik İnternet, mini kitaplık, kişiye özel çalışma masaları, vestiyer, gardırop bulunmakta. Yurt içinde ayrıca, 24 saat tüm üniversite öğrencilerine açık bir şekilde cafe ve hoşça vakit geçirecekleri alanları da mevcut. İşin özeti öğrenciler 5 yıldızlı yurt kavramını fazlasıyla hak ediyor” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: