Japon Lastik Üreticisinin Çankırı'ya Yatırımı

ÇANKIRI (A.A) - Çankırı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hayrettin Çelikten, "Japon lastik fabrikasının yapacağı yatırımın hem Çankırı'ya hem de

ÇANKIRI (A.A) - Çankırı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hayrettin Çelikten, "Japon lastik fabrikasının yapacağı yatırımın hem Çankırı'ya hem de ülkemize hayırlı olacağına inanıyorum" dedi.

Çelikten, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçtiğimiz günlerde Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın katılımı ile Rixos Otel'de Japonya'nın ilk yerel lastik üreticisi Sumitomo Rubber Industries (Sumitomo Rubber) Firması Başkan ve Üst Yöneticisi (CEO) Ikuji Ikeda ve Abdülkadir Özcan Otomotiv Lastik AŞ (AKO) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Özcan'ın, yaklaşık 500 milyon dolar değerinde üretim tesisinin Çankırı'ya kurulması için protokol imzaladığını hatırlattı.

Reklam
Reklam

Böyle büyük bir yatırımın illerine yapılacak olmasının kendilerini çok mutlu ettiğini belirten Çelikten, "Japonlar'ın en eski lastik fabrikasının Türkiye'yi tercih etmesi bizim için gurur verici. İlimizin Ankara'ya olan yakınlığı eskiden dezavantaj olarak değerlendirilirdi. Japon yatırımcıların Çankırı'yı tercih etmesinde Ankara'ya olan yakınlığımız önemli bir faktör. Artık, Ankara'ya olan yakınlığımız avantaja dönüşüyor" dedi.

Yatırımcıya her zaman kapılarının açık olduğunu dile getiren Çelikten, şunları kaydetti:

"Yatırımcıyı çekmek için elimizden geleni yapmaya hazırız. Biz Ticaret Odası olarak bundan önce olduğu gibi bundan sonra da yatırımcının işlerini kolaylaştırmak için elimizden geleni yapacağız. Bu bölgede yabancı yatırımcının artması, ekonomik anlamda önemli bir kazanç olacak. Japon lastik fabrikasının yapacağı yatırım hem Çankırı'ya hem de ülkemize hayırlı olacağına inanıyorum."

Muhabir: Özgür Alantor/Sinan Özmüş

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: