Japon Müslümanlar Derneği Başkanı Tokumasu:

Japon Müslümanlar Derneği Başkanı Emin Tokumasu, Türkiye tarafından yapılan Tokyo Camisi'nin, İslam'ın Japonya'da yayılmasına büyük katkısının olduğunu söyledi.

Japon Müslümanlar Derneği Başkanı Emin Tokumasu, Türkiye tarafından yapılan Tokyo Camisi'nin, İslam'ın Japonya'da yayılmasına büyük katkısının olduğunu söyledi.

Tokumasu ve beraberindeki heyet, Konya Müftüsü Şükrü Özbuğday'ı makamında ziyaret etti.

Özbuğday, ziyarette yaptığı konuşmada, Japon halkıyla Türk halkı arasındaki sıcak ilişkinin uzun yıllar öncesine dayandığını ifade etti.

Özbuğday, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın öncülüğünde Türk halkının yardımıyla Tokyo'da cami inşa edildiğini, bu caminin, iki ülke arasındaki ilişkilerin artmasına da vesile olduğunu belirtti.

Reklam
Reklam

Japon Müslümanlar Derneği Başkanı Emin Tokumasu ise ilk kez geldiği Konya'daki sıcak karşılamadan dolayı son derece memnun olduğunu söyledi.

Tokumasu, Japon Müslümanlar Derneği'nin 60 yıllık geçmişe sahip olduğunu ve kuruluşundan bu yana İslam'ın yayılması için çalışmalar yaptığını anlattı.

Şu anda Japon asıllı Müslüman sayısının 10 bin civarında olduğunu vurgulayan Tokumasu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Japonya'nın şu anki nüfusuna nazaran Müslüman sayısı çok az, ancak bu sayının artması için gayretlerimizi artıracağız. Son yıllarda Japonya'da İslam'a olan ilgi artıyor. İslam'ın Japonya'da yayılmasında, Tokyo Camisi'nin büyük katkısını hepimiz kabul ediyoruz. Bu cami sayesinde çok sayıda Japon, İslam hakkında bilgi ediniyor."

Ziyaret sonunda karşılıklı hediyeler verildi.

Muhabir: Basir Gülüm

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: