Japon Tur Şirketlerinden Batman'a Ilgi

 Batman Müze Müdürlüğünce kentin tanıtımı için düzenlenen organizasyon kapsamında Japonya'dan 15 tur şirketinin planlama uzmanı Batman'a geldi.

Batman Müze Müdürlüğünce kentin tanıtımı için düzenlenen organizasyon kapsamında Japonya'dan 15 tur şirketinin planlama uzmanı Batman'a geldi. Batman Müze Müdürlüğünce 38. Kültür ve Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Japonya'nın başkenti Tokyo'dan kente davet edilen 15 tur şirketinin planlama uzmanı, Vali Yardımcısı Ertuğ Şevket Aksoy ve Müze Müdürü Tenzile Uysal tarafından karşılandı. Şehir merkezini gezen heyet, daha sonra Batman Müzesi, Mor Kiryakus Kilisesi, Malabadi Köprüsü ve Hasankeyf ilçesinde incelemelerde bulundu. Vali Yardımcısı Aksoy, heyettekilere kenti tanıtan yöresel ürünler hediye etti. Müze Müdürü Uysal, kenti tanıtmak amacıyla düzenledikleri organizasyon kapsamında tarihi yerleri gezerek tanıtımın yaptıklarını söyledi. Gelecekte kente daha çok turist geleceğini ifade eden Aksoy, "Batman'ı Avrupa'nın yanı sıra Uzakdoğu'nun gözdesi yapmayı hedefliyoruz. Konuklarımız kentimizden oldukça memnun kaldı. İnşallah önümüzdeki yıllarda kentimize daha çok turist çekmiş olacağız" dedi. Japonya'dan gelen planlama uzmanı Anzu Yajima da Batman'ın tarihi zenginlikleri olan bir kent olduğunu anlatarak, Diyarbakır ve Mardin'e düzenledikleri turlara Batman'ı da ekleyeceklerini bildirdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: