Japonlar İçin Otel Önüne Çadır Kurdular

Konya’da otelin ihtarına rağmen tur şirketinin getirdiği 5 Japon turist, içeri alınmadı. Bunun üzerine tur...

Konya’da otelin ihtarına rağmen tur şirketinin getirdiği 5 Japon turist, içeri alınmadı. Bunun üzerine tur şirketinin yetkilileri otelin önüne çadır kurdururken, çadırda kalmak istemeyen Japonlar otobüsle ayrıldı.

Bir tur firması, 5 Japon turisti daha önce anlaştığını iddia ettiği otele getirerek konaklatmak istedi. Otel yetkilileri ise, 4 ay içerisinde yaptığı 778 kişilik rezervasyon karşılığı sadece 94 kişinin rezervasyonunu gerçekleştirdiği gerekçesiyle 9 Nisan tarihinden sonraki tüm rezervasyonlarını iptal ettiği için turistleri otele kabul etmedi. Otel ve tur şirketinin yetkilileri bir süre görüşmesine rağmen olumlu bir sonuç çıkmadı. Bu arada otelin önünde yeşil alana Japon turistlerin kalması için 2 çadır kuruldu. Japon turistler ise çadırda kalamayacaklarını belirterek otobüsten inmedi. Bunun üzerine otobüs başka bir otele hareket etti.

Reklam
Reklam

Tur şirketi adına konuşan Pınar Sönmez, “Japonya’dan gelen turistlerimiz mağdur oldu. Daha önce anlaşma yaptığımız otel turistlerimizi kabul etmedi, biz de çadır kurduk” dedi.

Otelin Müdürü Emrah Özbudak ise, “Tur şirketi otelimizden 778 kişilik rezervasyon yaptırdı ancak 684 tanesi iptal edildi, sadece 94’ü gerçekleşti. Böyle olunca da biz 1 Nisan itibariyle sözlü, 9 Nisan itibariyle de noter üzerinden ihtarname ile bundan sonra o tur şirketinden gelecek olan misafirleri kabul edemeyeceğimizi bildirdik. İptal etmemiş bile olsak bugün bize 15 odalık rezervasyonu vardı. Bu da en az 30 kişi demekti. Ancak sadece 5 turist gelmiş. Şuana kadar rezervasyonlarının yüzde 88’i gerçekleşmedi” şeklinde konuştu.

Tur şirketi yetkilileri polisle görüşerek şikayetçi olmak için otelden ayrılırken, çadırlar da söküldü.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz