Japonlar Isparta'da Gül Çekimi Yaptı

Japonya'nın en çok izlenen devlet televizyonu NHK'nın yöneticilerinden oluşan heyet, Isparta'da gül bahçelerinde toplanan güller, gül suyu ve gül yağı

Japonya'nın en çok izlenen devlet televizyonu NHK'nın yöneticilerinden oluşan heyet, Isparta'da gül bahçelerinde toplanan güller, gül suyu ve gül yağı yapım aşamalarını görüntüledi.

Dünya gül yağı üretiminin yüzde 60'ını karşılayan Isparta'da yetişen gülün kültür ve tarih turizm değerlerinin tanıtımı kapsamında bölgeye turist çekmeyi hedefleyen BAKA, Japonya'nın en çok izlenen devlet televizyonu NHK'dan şef prodüktör Atsuhiro Esaka ve yönetmen Ai Shimizu ile Tokyo Büyükelçiliği Danışmanı ve Gül Derneği'nden Maeda Yuko'dan oluşan Japon heyete Isparta'yı tanıttı.

Reklam
Reklam

BAKA Dış İlişkiler ve Tanıtım Birimi Uzmanı Bayram Altıntaş'ın eşlik ettiği 5 günlük programda Japon heyet, Süleyman Demirel Üniversitesi'ndeki Gül ve Gül Ürünleri Araştırma ve Uygulama Merkezi'nde yürütülen çalışmaları görüntüledi. Merkez Müdürü Doç. Dr. Fatih Ali Canlı, merkezde sürdürülen çalışmalar hakkında heyete bilgi verdi.

-Bahçelerde gül topladılar-

Program boyunca Eğirdir'de konaklayan ve sabahın ilk ışıklarıyla yola çıkan Japon konuklar, Isparta'nın Gönen ilçesine bağlı Güneykent Beldesi'ne gitti.

Heyet, Belediye Başkanı Fahrettin Gözgün ile gül bahçelerini gezdi ve gül topladı. Yaklaşık yarım çuval gül toplayan Japon konuklar, çuvallarıyla gül suyu ve gül yağı çıkarmak üzere Güneykent'te aile işletmesine gitti.

Köy kahvaltısı da yapan ekiptekiler ibriği çamurlu bezle sardı ve ateşi yakarak gül suyu ile gül yağının nasıl çıkarıldığını uygulamalı olarak gördü. Japon heyet, gül posalarının da güneşte kurutulduğunu ve yakıt olarak kullanıldığını gördü.

Muhabir: Durmuş Genç

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: