Japonlardan kalkınma desteği

BAYBURT (İHA) - Dünya Kupası'nda Japonya ile yaşanan dostluk, yatırım alanına da kaydı. Japonya'dan gelen uzmanlar, Türk işadamlarına yatırım yapacakları konularda bilgi veriyor. Bayburt'ta düzenlenen toplantıya katılan Japon uzmanlar, Türk Milli Takımı'nı unutamadıklarını söyledi.

Japonya Kıdemli Gönüllü Programı'na (JICA) bağlı uzmanlar Bayburt'ta dün toplantı düzenledi. Çevre koruması, nüfus kontrolü, temel insani ihtiyaçların karşılanması ve insan kaynaklarının geliştirilmesine yönelik çalışmaların ele alındığı toplantı beklenen ilgiyi görmedi. Trabzon, Gümüşhane, Artvin ve Bayburt'u kapsayan toplantı, Bayburt Halk Eğitim Merkezi salonunda yapıldı.
Toplantıya Japonya'dan Ryosuke Nakamura, Taşkilat Bölüm Başkanı Doç. Dr. Emin Özdamar ile DPT Uzmanı Ahmet Hacıömeroğlu konuşmacı olarak katıldı. Bölge işadamları için önemli bir bilgilendirme toplantısına Vali Yardımcısı Ayhan Kartlı, Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci ile çok az sayıda daire temsilcileri katıldı.

Reklam
Reklam

Kıdemli Gönüllü Teşkilatı'nın yetkili temsilcisi Ryosuke Nakamura, bölgeye yatırım yapacak insanlara yol göstermeyi, onlara yardımcı olmayı hedeflediklerini söyledi. Dünya Kupası final karşılaşmalarından da söz eden Nakamura, "Türk Milli Takımı'nın başarısı, Japon halkı tarafından büyük takdir görmüş, özellikle Şenol Güneş, İlhan Mansız ve Hakan Şükür, spor elçileri olarak Japon halkının gönlünde taht kurmuşlardır" dedi.