Japonlardan 'Pamukkale belgeseli'

DENİZLİ (İHA) - Denizli Valiliği'nin girişimleriyle mayıs ayında belgesele konu olan ve önümüzdeki günlerde Türkiye'de yayın yapan tüm ulusal kanallarda vizyona girecek olan Pamukkale, şimdide Japon televizyonlarına belgesel konusu oldu.

Japonya'da yayın yapan TBS Vision televizyonu, Pamukkale'de belgesel çekimine başladı. Sony firmasının sponsorluğunda 1996 yılından beri dünyanın dört bir yanında "Dünya Kültür Mirası" belgeselleri hazırlayan yayın kuruluşu çalışmalarını UNESCO ile yürütüyor. Vali Gazi Şimşek, belgesel çekmek için Pamukkale'ye gelen çekim ekibini Pamukkale Antik Havuz'da ziyaret etti.

Reklam
Reklam

Hierapolis İtalyan Kazı heyetinin de katıldığı tanışma kokteylinde Japon televizyonu ekibine Pamukkale'de yapılan çalışmalarla ilgi bilgi veren Vali Şimşek, Japon kültüründe Pamukkale ve Hierapolis'in çok önemli bir yeri olduğunu ve Japonyalıları Pamukkale'de görmekten mutlu olduklarını söyledi. Çekim ekibinin yönetmeni Tatsuro Oga, Denizlililer'in misafirperverliğine hayran kaldıklarını ve Pamukkale'nin eşsiz güzelliğine doyamadıklarını ve bu iş için burada olmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi.