Japonlar'dan uçuş artırma talebi

İSTANBUL (İHA) - Osaka Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Akio Nomura başkanlığındaki bir heyet Türk Hava Yolları'nın (THY) haftada 4 gün yapılan Japonya uçuşlarının haftada 7 güne çıkarılması konusunu görüşmek üzere Türk Hava Yolları'nı ziyaret etti.

Yapılan yazılı açıklamaya göre, heyette, Osaka Körfezi'nde deniz dolgusu ile elde edilen suni bir ada üzerine kurulu Kansai Uluslararası Havalimanı Başkanı Atsushi Muryama ile Ertuğrul Fırkateyni'nin battığı Kushimoto'nun bulunduğu Wakayama Valiliği İcra direktörü Akiyoshi Ogura ve de Japonya İstanbul Başkonsolosu Takeo Yoshikawa da hazır bulundu.

Reklam
Reklam

Halen Tokyo Narita'ya Salı, Çarşamba, Cuma ve Pazar günleri yapılan seferlere ilave olarak haftanın diğer günleri Pazartesi, Perşembe ve Cumartesi günleri de ek sefer konulmasını isteyen Akio Nomura "Bu seferlerin slot sıkıntısı bulunan Narita yerine Kansai'ye yapılması iki ülke arasındaki irtibatı her gün sağlayacak hem de Türkiye ve ötesine seyahat edecek ve Narita'ya intikali sıkıntılı olan Japon yolculara seçenek sunacaktır' dedi. Nomura 'Bu, aynı zamanda çok ciddi bir potansiyeli barındıran Osaka bölgesine doğrudan hizmet sunulması açısından da büyük önem taşımaktadır' şeklinde konuştu.

Kansai Uluslararası Havalimanı Başkanı Atsushi Murayama ise Türk Hava Yolları'nı celbetmek için havaalanı ücretlerinde indirim yapmaya hazır olduklarını ve THY uçağını Osaka'da görmek için sabırsızlandıklarını ifade etti. THY Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Candan Karlıtekin, Japon heyetle yaptığı görüşmede, büyük bir atılım içinde olan THY'nin özellikle geniş gövdeli yeni uçakların filoya girmesi ile birlikte eskiden olduğu gibi bağlantılı seferler yerine doğrudan Kansai'ya sefer koyma niyetinde olduklarını beyan etti.

Reklam
Reklam

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu üyesi Hamdi Topçu da bir ay önce Japonya'ya sayın Başbakan ile birlikte gittiklerini hatırlatarak, Türkiye ile Japonya arasındaki ticaret dengesizliğini gidermede Japon tarafının Turizm yönünde gayretlerini beklediklerini dile getirdi. Japon heyetinin ziyareti, kesintiye uğrayan Osaka seferlerinin yeniden başlatılması için müşterek çalışma ihtiyacının dile getirilmesiyle sona erdi.