Japonların Yaşayan En İyi Edebiyatçılarından Haruki Murakami'den Hayata Dair 11 Çok Etkileyici Alıntı

Belki de sadece Japonların değil, tüm dünyanın yaşayan en iyi romancılarından biri diyebiliriz onun için. Haruki Murakami Japonya’nın 20. yüzyıldaki en önemli ve popüler yazarlarından biri. 66 yaşındaki ustanın hayata dair bazı alıntılarına göz atalım!

İmkansızın Şarkısı

"Ölümün yaşamın sonu değil bir parçası olduğunu öğrenmiştim. Doğruydu bu. Yaşayarak ölümü besliyoruz."

1Q84

"Fakat birini yürekten seversen, o ne kadar rezil bir tip olsa da, seni sevmeyen biri olsa da, en azından yaşam cehennem olmaktan çıkar. Biraz karanlık olsa bile."

İmkansızın Şarkısı

"Nihayetinde bu dünyada, yüksek ve sağlam çitler inşa edebilen insanlar ayakta kalır. Bunu reddetmeye kalkarsan, kendini çorak arazilere sürgün edilmiş bulursun." Sahilde Kafka

"Neden birini çok sevmek, aynı zamanda o insanı derinden yaralamakla aynı olsun ki? Yani eğer öyleyse, birini çok sevmenin ne anlamı var ki?"

Reklam
Reklam

İmkansızın Şarkısı

"Kaderinden yakınma. Bunu sadece aptallar yapar."

Haşlanmış Harikalar Diyarı ve Dünyanın Sonu

"Yaşam döngüsü her daim aynıdır. Kurmak için uzun zaman harcanan şeylerin yıkılması için bir saniye bile yeterli olur." Sahilde Kafka

"Sessizlik, kulaklarla duyulabilen bir şeydir." İmkansızın Şarkısı

"Aradığım tek şey bilinmedik bir kentte ağır bir uykuya dalmaktı." Sahilde Kafka

Ayrımcılığa uğramanın nasıl bir şey olduğunu, ne kadar derin yaralar bıraktığını, o ayrımcılığa maruz kalan dışında kimse anlayamaz. Acısı kişiye özeldir ve kendine özgü bir yarası vardır. Uyku

"Gözlerimi kapatmayı denedim. Sonra uyumanın nasıl bir his olduğunu hatırlamaya çalıştım. Fakat orada yalnızca uykuya yer olmayan zifiri bir karanlık vardı. Bu, zihnimde ölümü çağrıştırdı. Ölecek miyim acaba, diye geçirdim İçimden. Eğer bu şekilde ölüp gidersem, benim yaşamımın anlamı ne olacak?"

Sahilde Kafka

"İster gay olsun ister lezbiyen, ister heteroseksüel ister feminist, isterse faşist bir domuz ya da komünist olsun. Ne olduğunun hiç önemi yok. Benim tahammül edemediğim içi boş tipler."

Reklam
Reklam