Japon Tekstil İthalatçıları Birliği, 11 firmayla Ege İhracatçı Birlikleri (EİB)'ne çıkarma yaptı. Ege Bölgesi'nden Japonya'ya olan hazır giyim ve konfeksiyon ihracatı, 2011 Ocak-Mayıs döneminde 23,2 milyon dolarken 2012 yılının aynı döneminde 30,2 milyon dolar oldu. Hedef ise 150 milyon dolara çıkarmak.
Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Emre Kızılgüneşler, Japon Tekstil İthalatçıları Birliği ile yapılacak görüşmelerden önceki açılış konuşmasında, "Amacımız, Türkiye ile Japonya arasındaki hazır giyim ticaretinin gelişmesine katkıda bulunmak. 2010 yılından beri Japonya ile ticari ilişkilerimizi geliştirmeye yönelik çalışmalar yapıyoruz ve bu kapsamda çok olumlu sonuçlar almaya başladık. 2012'nin ilk beş aylık periyodunda Ege Bölgesi'nden Japonya'ya ihracatımız, geçen yılın aynı dönemine göre 23,2 milyon dolardan 30,2 milyon dolara çıktı.” dedi. Kızılgüneşler, alım ve sektörel ticaret heyetlerinin, ihracatı olumlu etkilediğini belirterek şöyle devam etti: "Japonların alım güçleri çok yüksek. Mayıs ayında yaptığımız Özel Nitelikli Japonya Alım Heyeti'nin üzerinden daha çok zaman geçmeden Japon Tekstil İthalatçıları Birliği'ni ağırlamak, bizim için çok güzel ve önemli bir gelişmedir. Yakın zamanda Japonya'yla aramızdaki ticari ilişkilerimizin artacağını, bunun da ihracat payımıza yansıyacağını düşünüyoruz. Japonlarla çalışırken sistemli ve titiz olmak gerekiyor. Özellikle sektörümüzde kaliteli üretim yapan Egeli firmaların bu piyasada avantajı büyük, çünkü Japonlar, aldıkları kaliteli malların karşılığını da ödeyecek nitelikte." Japonların Ege pamuğunu bildiğini ve özellikle ondan üretilen ürünleri talep ettiğini vurgulayan Kızılgüneşler, iki ülke arasındaki moda anlayışının da benzer olduğunu kaydetti.
'VERGİ DUVARI KALDIRILMALI'
Japon heyetinin İzmir'de çeşitli firmaları ziyaret edeceğini, bunun yanında büyük alışveriş merkezlerini gezerek sektörle ilgili pazar araştırması yapacağını açıklayan Emre Kızılgüneşler, “Japonya pazarına birkaç yıl içinde 150 milyon dolarlık ihracat hedefliyoruz. Avrupa Birliği'ndeki kriz, uzun süre devam edecek. Bölgemize sıfırdan yeni pazarlar kazandırmamız gerekiyor. Son iki yılda sağlanan üst düzey ilişkiler sayesinde Japonya pazarıyla sadece kentimize değil, bölgemize yeni pazar kazandırmış olacağız. Şu anda Japonya ile aramızda yüzde 8-12 vergi duvarı var, bunun ortadan kaldırılması için çalışıyoruz. Japonya'nın, Türkiye'ye vergi koymasını gerektirecek bir konfeksiyon sanayisi yok. Rusya da çok yakından ilgilendiğimiz bir pazar. Rusya için VIP alım heyeti organizasyon çalışmalarına başladık.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz