Japonya'da sincap avı

İlk kez ABD'de ortaya çıkan 'sincap avı' adlı oyun, Japonya'da milyonların hobisi haline geldi.

İlk olarak 1997 yılında Harvard Üniversitesi kampüsünde ortaya çıktığı kabul edilen bir oyun, gün geçtikçe Japonya’da bir hobi haline geldi.
[** **](http://aktuel.mynet.com/galeri/hayvanlar-alemi/japonlarin-yeni-eglencesi-ucan-sincaplar/5446/136960/sayfa/1/)
“Sincap avı” olarak bilinen oyun, Japonya’da kadın, erkek, çocuk fark etmeksizin milyonların eğlenmek için vakit ayırdığı bir spor haline geldi. Oyundaki amaç ise, bir ip veya oltanın ucuna bağlanan fıstık yardımıyla sincapları havaya kaldırmak.
Ancak bu oyun sanıldığı kadar kolay olmuyor. Fıstığın uzatıldığı aç sincabı hayaya sıçratmak için, oldukça sabırlı olmak gerekiyor. İlk olarak aç sincabın rahatlıkla görebilmesi için fıstık açık alana fırlatılıyor.
Şüpheli sincap yavaşça yemeğine yaklaşmaya başlıyor. Fıstık yavaş hareketlerle çekilerek sincabın iyice yaklaşması ve tuzağa düşmesi bekleniyor.
**UÇAN SİNCAPLAR**
Hedefine ulaşan sincap, iki pençesiyle fıstığı yakalar yakalamaz, avcı tüm gücüyle ipi veya oltayı çekiyor. İşte o anda sincap elinde fıstığıyla beraber havalanıyor.
Bugün Japonya’da insanların ailecek parklara gitmesine neden olan bu hobi, sincaplara kesinlikle zarar vermiyor. Yemek kapma savaşında farklı bir deneyim yaşayan sayısız sincap, eğlencenin ardından ait olduğu doğal yaşam alanına geri dönüyor.
Diğer yandan, bu oyunu spor haline getirmiş olan deneyimli sincap avcıları, sincapların kesinlikle elle tutulmaması gerektiğini, çok iyi dövüşen kemirgen hayvanların dişleriyle insan vücudunda ciddi yaralar açabilecekleri uyarısında bulunuyor.