Japonya'daki depremde 1 kişi öldü

Japonya'nın kuzeybatısında meydana gelen depremde, ilk belirlemelere göre bir kişinin öldüğü, 50'den fazla kişinin yaralandığı bildirildi.

Merkezi, başkent Tokyo'nun 256 kilometre uzağındaki Niigata eyaletine bağlı Ojiya şehrinin yakınlarında bulunan depremde, Tokomaçi'de 50 kadar kişinin raflardan düşen eşyalar yüzünden yaralandığı bildirildi. Ojiya'da da en az 5 kişinin yaralandığı, boynu kırılan bir kişinin kaldırıldığı hastanede öldüğü bildirildi.

Deprem yüzünden su ve kanalizasyon boruları patladı, bazı bölgelerde elektrik ve telefon hatları kesildi. Depremde yangın çıkmadığı, ancak pencere camlarının kırıldığı ve duvarlarda çatlak olduğu belirtildi.

Reklam
Reklam

Bu arada deprem sırasında raydan çıktığı bildirilen hızlı trenin sadece yan yattığı ve can kaybı olmadığı bildirildi.

Demiryolları şirketinden bir yetkili, Tokyo-Niigata seferini yapan hızlı trenin deprem sırasında raydan çıktığı haberlerini doğruladı. Yetkili, "Tren raydan çıkarak yan yattı. Ölen ya da yaralanan yok" dedi.

TSİ 11.56'da meydana gelen Richter ölçeğine göre 6,8 şiddetindeki depremi, 6,2 ve 5,9 şiddetindeki artçı sarsıntılar izledi. Güçlü artçı sarsıntıların devam ettiği bildirildi.