Jazz'a Mehmet yetmedi

Amerikan Profesyonel Basketbol Ligi NBA'de dün gece toplam 12 maç oynanırken milli basketbolcumuz Mehmet Okur'un başarılı bir performans sergilediği maçta Utah Jazz, Seattle Supersonics'e 113-94 mağlup oldu.

Salt Lake City'deki Delta Center'da 19 bin 382 kişinin izlediği maçta Seattle Supersonics'i konuk eden Utah Jazz kötü oynadığı maçta Mehmet Okur ve Andrei Kirilenko'nun başarılı oyunlarına rağmen rakibine 113-94 yenildi. Takımın as oyuncuları Robert Whaley ve Matt Harpring'in sakat oldukları için forma giyemedikleri karşılaşmada Utah'taki temsilcimiz Mehmet Okur'un ve Andrei Kirilenko'nun double-double yapmaları, takımlarının 7. karşılaşmasında 5. yenilgisini almasını engelleyemedi. Bu sezonki 19. double-double'ını yapan Memo, ilk 5'te çıkıp 39 dakika süre aldığı maçı, 20 sayı, 13 ribaund, 2 asist, 2 top kaybı ve 1 blok ile tamamladı. Sezonun 13. double-double'ına imza atan Utah'ın Rus yıldızı Kirilenko ise, 24 sayı, 10 ribaund ve 6 asistle mücadele etti. Sakatlıklar nedeniyle maça ilk 5'te başlayan Devin Brown da 10 sayı atarak takımı adına skora katkı yapan isimlerden oldu.

Reklam
Reklam

Geceyi deplasmanda aldığı kolay galibiyetle kapatan Seattle Supersonics'te ise, oyunda süre alan tüm oyuncular skora katkı yaparken, Ray Allen, 22 sayı atarak takımının en skorer oyuncusu oldu. Allen 22 sayının yanı sıra 2 ribaund, 6 asist ve 2 top çalma ile maçı tamamladı. Luke Ridnour ise, 17 sayı, 2 ribaund, 7 asist ve 1 top çalma ile oynarken, karşılaşmada süre alan 10 oyuncudan 5'i çift haneli sayılara ulaşmayı başardı.

Gürcü asıllı Türk oyuncu Zaza Pachulia'nın formasını giydiği Atlanta Hawks kendi evinde ağırladığı Cleveland Cavaliers'a 106-97 mağlup olurken Zaza, ilk 5'te başlayıp 27 dakika süre aldığı maçı 10 sayı, 7 ribaund, 2 asist ve 2 top çalma ile tamamladı. Atlanta'da Joe Johnson 24 sayı ile takımının en skorer oyuncusu oldu. Geceyi galibiyetle kapatan Cleveland Cavaliers'ta ise yıldız oyuncu LeBron James, 38 sayı ile gecenin yıldızları arasına girdi. LeBron, 45 dakika süre aldığı maçı, 9 ribaund, 6 asist, 3 top çalma ve 1 blokla tamamladı.