Jenny Thompson yüzmeye veda etti

INDIANAPOLIS (İHA) - Amerikalı yüzücü Jenny Thompson, kariyerinin 83. madalyasını kazandığı Dünya Kısa Mesafe Yüzme Şampiyonası bayanlar 100 metre kelebek finali ve 7. olduğu bayanlar 50 metre serbest finalinden sonra 17 yıllık uluslararası yüzme kariyerine son noktayı koydu.

Kariyerini 12 olimpiyat madalyası, 16 Dünya Şampiyonluğu ve 83 madalya ile noktalayan 31 yaşındaki yüzücü, "Tüm bu rekor ve madalyalar benim için o kadar önemli değil. Bana ne kadar etkileyici biri olduğumun söylenmesi hepsinden daha değerli" dedi.

Reklam
Reklam

Columbia Üniversitesi Tıp Fakültesi'ndeki görevine geri dönecek olan Thomson, "Okula ve tıp mesleğine geri dönmeyi çok istiyorum. Sanırım biraz ara vereceğim ve yüzmeye gitmek zorunda olmamak güzel olacak" açıklamasını yaptı.

İlk uluslararası deneyimini 1987 yılında Indıanapolıs'te düzenlenen Pan Amerikan Oyunları'nda yaşayan Thompson, burada bayanlar 50 metre serbestte altın madalyaya ulaşmıştı. 2000 Sidney Olimpiyatları'nın ardından emekliye ayrılan deneyimli yüzücü ani bir kararla geri dönmüş ve Atina Olimpiyatları'nda yüzmüştü.

ABD takımı ile bayrak yarışlarında 8 altın madalya kazanan Thompson, en büyük bayrak yarışçılarından biri olarak hatırlanmak istediğini kaydederek, "Her şeyin en iyisini yaşadım. Hiç bir pişmanlığım yok" dedi.