Jeofizik Uzmanından “21 Aralık” Açıklaması

Jeofizik Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Melih Baki, deprem izleme istasyonlarının son 10 yıllık kayıtlarında...

Jeofizik Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Melih Baki, deprem izleme istasyonlarının son 10 yıllık kayıtlarında dünyayı topyekun felakete sürükleyecek yeraltı hareketleri izlenmediğini belirterek, "21 Aralık 2012’de dünyanın sonu gelmeyecek, kıyamet kopmayacak" dedi.

Baki, yaptığı açıklamada, Orta Amerika uygarlığı olan Maya medeniyetinin takvimine göre 21 Aralık 2012’de kıyametin kopacağı söylentilerinin yankı bulduğunu hatırlatarak, kıyametin kopup kopmayacağıyla ilgili vatandaşların sorularına muhatap olduklarını belirtti. Uzayda, atmosferde, gezegen hareketlerini inceleyerek son teknoloji ürünü olan cihazlarla yapılan araştırmaların, bilimsel gözlemler ve tüm bilimsel verilerin böyle bir kıyametin kopmayacağı yönünde olduğunu ifade eden Baki, "Ay’da ve diğer gezegen hareketlerini inceleyen jeofizik ölçüm cihazlarında bugüne kadar kıyamet habercisi olabilecek hiçbir veri kaydedilmemiştir. Yanardağ hareketlerini ölçen ve yaşadığımız tüm gezegenin fay sistemlerinde koşullandırılmış deprem izleme istasyonlarının son 10 yıllık kayıtlarında yaşadığımız tüm gezegeni topyekun felakete sürükleyecek yeraltı hareketleri izlenmemiştir. Böyle bir bilimsel veri ve anormallik kaydedilmemiştir. Dünya mağnetik alan değişiminde, elektromağnetik alan değişimini temsil eden kayıtlar yaşadığımız gezegeni topyekun yok edebilecek bir felaketin söz konusu olamayacağı yönündedir" dedi.

Reklam
Reklam

Bu nedenle hiçbir vatandaşın bu gibi haberleri ciddiye almaması gerektiğini belirten Baki, "Elde edilen tüm bilimsel kayıtlar, yeraltı hareketleri, dünya yörüngesindeki koşullar şu anda normal seyrinde gittiğini göstermektedir. Bu tip sansasyonel haberlere itibar edilmemesi, normal yaşamlarını sürdürmeleri gerekir. Kıyamet tellallığı yapan açıklamaları yapanların, 21 Aralık'tan sonra dünya ve Türkiye kamuoyu önünde hangi yüzle neler söyleyeceklerini merak ediyoruz" diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: