Jeoloji Mühendisliği'nin 30. Yıl Sempozyumu Sürüyor

Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği tarafından düzenlenen 30. Yıl Sempozyumu devam ediyor.

Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği tarafından düzenlenen 30. Yıl Sempozyumu devam ediyor.

CÜ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Mühendislik Fakültesi Mavi Salon'da gerçekleştirilen sempozyumun açılış konuşmasını Jeoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Işık Yılmaz yaptı.

Yılmaz, sempozyumun Türkiye'de yetişen genç araştırmacıların birbirleriyle ve deneyimli hocalarıyla tanışarak bilgi alışverişinde bulunmaları ve ortak çalışmalar yapmaları konusunda ayrı bir önem taşıdığını belirtti. Yılmaz, ayrıca Jeoloji Bölümü'nün Sivas ve çevre illerin mevcut sorunlarına yaptığı proje ve araştırmalarla çözüm önerileri sunduğunu vurguladı.

Reklam
Reklam

Sempozyumda, farklı üniversitelerden gelen bilim insanları, tektonik, depremsellik, petrol, kömür ve doğalgaz, metalik maden gibi pek çok konuda çalışmalarını sundu.

Sempozyum yarın "Sivas Havzası Teknik Gezisi" ile sona erecek.

Muhabir: Merve Topuz / Tuba Karahan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: