Jese, Real'i ipten aldı

Real Madrid, genç oyuncusu Jese Rodrigez'in kritik golü ile zafere ulaştı. Valencia'yı deplasmanda 3-2 mağlup eden Mor Menekşeler, puanını 41'e yükseltti ve zirve takibini sürdürdü.

Real Madrid, Valencia'yı deplasmanda 3-2 mağlup etti.Bu skorun ardından konuk ekip puanını 41'e yükseltti ve 3. sırada kaldı. Valencia ise 20 puada kaldı.

Zirvede yer alan iki rakibi Atletico Madrid ve Barcelona'nın haftayı 3 puanla kapamasının ardından puan kaybına tahammülü olmana Real Madrid, mücadeleye istediği gibi tempolu ve etkili başladı.

İlk 20 dakikanın ardından rakip kalede baskısını artıran konuk ekip, 28. dakikada Di Maria'nın mükemmel golü ile 1-0 öne geçti. Ancak Mor Menekşeler'in defansta yaptığı hatayı Pablo Piatti affetmedi ve 34. dakikada maçta skora denge getirdi. 1-1

Konuk ekipte Ronaldo sahneye çıktı! Sağ kanattan Di Maria'nın kullandığı serbest vuruşta topa iyi yükselen Portekizli yıldız, sert bir kafa vuruşu ile topu ağlara yolladı ve takımını 40. dakikada 2-1 öne geçirdi.İlk devre Real Madrid'in 2-1 üstünlüğü ile sona erdi.

İkinci devre yüksek tempoda başladı ve taraftar desteğini de alan ev sahibi ekip, aradığı golü 62'de Mathieu ile buldu.Golün ardından ataklarını devam ettiren ev sahibi ekibe, Madrid kalecisi Diego Lopez bir çok net pozisyonda gol izni vermedi.

Mücadelenin son bölümünde tüm riskleri alan Real Madrid, genç oyuncusu Jese Rodriguez ile bir kez daha öne geçti. 73. dakikada Isco'nun yerine oyuna dahil olan genç oyuncu 82. dakikada attığı gol ile takımını 3-2 üstünlüğe taşıdı.

Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve mücadele 3-2 Real Madrid'in galibiyeti ile sonuçlandı.