John Terry'ye ırkçı küfür soruşturması

Chelsea kaptanı hakkında QPR oyuncusu Anton Ferdinand'a ırkçı küfür ettiği iddiasıyla soruşturma başlatıldı.

Londra polisi, Chelsea ve İngiltere milli takımının kaptanı John Terry'nin karşılaşma sırasında bir başka oyuncuya ırkçı küfürler ettiği iddiasıyla soruşturma başlattı.

Terry, pazar günü oynanan maçta Queens Park Rangers'ın (QPR) savunma oyuncusu Anton Ferdinand'a ırkçı saldırıda bulunduğu suçlamasını reddediyor.

Polis, konunun maçın oynandığı Lostus Stadyumu'nun bulunduğu bölgeden sorumlu ilçe emniyeti tarafından ele alındığını doğruladı.

Maçın ardından internette yayınlanan video kaydında Terry'nin QPR oyuncusuna ırkçı küfürler savurduğu öne sürülüyor.

Reklam
Reklam

Chelsea'nın deplasmanda dokuz kişi kaldığı maçta Terry maçın hakemi Chris Foy'la da bir kaç kez sert tartışmalar yaşamıştı.

Chelsea ve İngiltere milli takımının oyuncusu yaptığı açıklamada, iddiaların kendisini hayalkırıklığına uğrattığını belirterek, ''Ben böyle şeyleri söylemem, bunları söyleyebileceğimin düşünülmesi de üzücü'' dedi.

Anton Ferdinand'ın herhangi bir şikayetinin olmadığını ve aralarında bir sorun bulunmadığını kaydeden John Terry, ''Galibiyetleri nedeniyle kendisini kutladım. Bana herhangi bir suçlama yöneltmedi, o sırada bir yanlış anlaşılma olduğu çok açık'' dedi.

Anton Ferdinand, Manchester United'ın defans oyuncusu Rio Ferdinand'ın da kardeşi.

Terry, yaklaşık 2 yıl önce milli takımdan arkadaşı Wayne Bridge'in eski nişanlısıyla ilişkisinin olduğunu ortaya çıkmasının ardından kaptanlık görevinden alınmış, kaptanlık pazubandı Rio Ferdinand'a verilmişti.

Ancak geçen sezon sonunda milli takım teknik direktörü Fabio Capello, kaptanlığı Terry'ye iade etti.

Ferdinand ve Terry arasında kaptanlık nedeniyle bir gerilim yaşandığı İngiliz basının spor sayfalarında zaman zaman yer verdiği haberlerden.

Reklam
Reklam