Jordan: 'Lewis yine kazanırdı'

Eski Formula 1 takım patronu Eddie Jordan, bu yıl hayata geçirilecek yeni puan sisteminin geçtiğimiz yıl uygulanmış olması durumunda da, Lewis Hamilton'ın Şampiyon olacağını söyledi.

FIA, dün Cenevre'de düzenlenen Dünya Motor Sporları Konseyi toplantısında, yeni sezonda, en çok yarış kazanan sürücünün şampiyon olacağını, bu sayının eşit olması halinde ise puanlara bakılacağını duyurmuştu.

Mevcut sisteme göre, geçtiğimiz yıl Hamilton'dan bir yarış fazla kazanan Felipe Massa'nın dünya şampiyonu olması gerekiyordu. Bunun birlikte SPORT radyosuna konuşan Jordan, bu durumda Hamilton'ın Brezilya'daki son yarışa çok farklı bi yaklaşımla çıkacağını söyledi. Hamilton, geçtiğimiz sezon şampiyon olabilmek için finişi ilk beşte geçmesi yeterliydi.

Reklam
Reklam

Jordan, "İnsanlar, bu puanlama olsaydı, Massa kadar yarış kazanamadığı için Hamilton geçtiğimiz yıl şampiyon olamazdı diyorlar. Bu doğru değil. Çok çeşitli kurallara göre yarışıyorsunuz, kimbilir aklından neler geçiyor ? Hatta ben inanıyorum ki, sezon son yarışına, beşinci bitirmek zorunda olduğunu bileterek çıkmak Lewis için olumsuz bir şeydi. Ancak kazanmak zorunda olduğunu bilerek orada olsaydı, bence kazanırdı" dedi.

Yeni puanlama sistemini benimseyip benimsemediği sorulan Jordan, "Bugüne kadar önündeki veya önündekiler şampiyonluğu kazanacak pozisyonda olmadıkları için ikinci veya üçüncü sırada arkalarına yaslanıp oturan çok sürücü gördük. Sanırım yeni sistem iyi olacak" dedi.

TurkiyeF1.com